Παρασκευή 16 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αποθέωση των χορηγών

Ευχαριστίες και διθύραμβοι για τους χορηγούς και την «κοινωνία των πολιτών» που αναλαμβάνουν την ευθύνη να λύσουν προβλήματα, για τα οποία έχει ευθύνη το κράτος, υπό τη σκιά συγκεκριμένων καταγγελιών για σκάνδαλα, ακούστηκαν χτες στα εγκαίνια της πανεπιστημιακής αιματολογικής κλινικής στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

Λίγες μέρες πριν ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου, έκανε σοβαρές καταγγελίες για το ρόλο των φιλανθρωπικών σωματείων και των Ειδικών Λογαριασμών (ΕΛΚΕ) στις πανεπιστημιακές κλινικές των δημόσιων νοσοκομείων. Η αιματολογική κλινική έγινε με δωρεά του «Συλλόγου Φίλων της Αιματολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών - "Ιασις"», όμως ο σύλλογος παρουσίασε στοιχεία με τα οποία αποδεικνύεται ότι ασθενής καλούνταν απ' τον υπεύθυνο καθηγητή Γ. Παγκάλη να καταθέσει χρήματα σε λογαριασμό που διατηρεί ο «Ιασις» σε τράπεζα. Ο Σύλλογος Εργαζομένων έθεσε και ερωτήματα, αν «υπάρχουν προμηθεύτριες εταιρείες που δίνουν χρήματα και έχουν άμεσα συμφέροντα από τη δραστηριότητά τους στην Αιματολογική Κλινική, όπως για παράδειγμα πώληση φαρμάκων ή μηχανημάτων». Αλλά και για τη στελέχωση της κλινικής με 12 νοσηλευτές, ενώ το νοσοκομείο στενάζει απ' τις ελλείψεις προσωπικού.

Οι καταγγελίες αυτές βέβαια πέρασαν σε δεύτερο φόντο και επικράτησαν το «συγκινησιακό» κλίμα και τα υμνολόγια απ' τα πλέον επίσημα χείλη (υφυπουργός Υγείας, υπουργός Εσωτερικών) στους χορηγούς. Αυτή άλλωστε είναι η επίσημη κυβερνητική γραμμή. Αποθέωση των εταιρειών και των ευεργετών, για να μπορεί το κράτος να αποσύρεται απ' την ευθύνη του για την παροχή δωρεάν των δημόσιων υπηρεσιών που δικαιούνται και έχουν χρυσοπληρώσει τα λαϊκά στρώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ