Παρασκευή 16 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΟΣΟ ΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ

ΧΡΥΣΑΦΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ Η ΔΙΨΑ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ: «Επενδύσεις ενός τρισεκατομμυρίου ευρώ. Ελ Ντοράντο για τις επιχειρήσεις ο κλάδος του νερού (...) μέχρι το 2025, 3,5 δισ. άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από την έλλειψη πόσιμου νερού, έναντι 500 εκατομμυρίων το 2002 (...) Ρωσία, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία και Σκοτία, με πλούσια αποθέματα, σχεδιάζουν να εισέλθουν δυναμικά σε αυτόν τον κλάδο» (το ρεπορτάζ στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

«ΜΑΪΜΟΥΔΕΣ» ΤΑ «ΠΡΑΣΙΝΑ» ΠΡΟΪΟΝΤΑ: «Πωλήσεις φιλικές προς το... κέρδος (...) αμέτρητα προϊόντα διαφημίζονται πλέον ως φιλικά προς το περιβάλλον (...) πόσο πραγματικά "πράσινα" είναι τα προϊόντα αυτά; (...) παραδείγματος χάριν, το νέο υβριδικό οκταθέσιο τζιπ (...) πρόσφατα ψηφίστηκε "πράσινο αυτοκίνητο της χρονιάς" από το περιοδικό "Green Car Journal" παρά το γεγονός ότι ζυγίζει 3 τόνους και καίει 3,7 λίτρα βενζίνης ανά 32 χλμ. (...) έρευνα είχε διαπιστώσει ότι το 99% των περίπου 1.018 "πράσινων" διαφημίσεων που βομβαρδίζουν καθημερινά τους Αμερικανούς είναι ψευδείς. Οι αναλυτές της αγοράς αποκαλούν αυτό το νέο φαινόμενο "greenwashing" όρος που παραπέμπει στο "brainwashing" (πλύση εγκεφάλου)» (το ρεπορτάζ στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ: «Το αφ' υψηλού ύφος του Δασκαλόπουλου οφείλεται στο ότι η τάξη που εκπροσωπεί ανήκει στους νικητές της τελευταίας δεκαετίας, ανεξαρτήτως του ποιος κυβερνούσε. Οι τιμές βγάζουν μάτι. Και διασφαλίζονται από σιωπηρές ολιγοπωλιακές πρακτικές που ακυρώνουν τον ανταγωνισμό. Τα κέρδη δε φέρνουν επενδύσεις. Και οι μισθοί παραμένουν μελαγχολικά χαμηλοί. Σε βαθμό που μια γενιά Ελλήνων εργαζομένων προσδιορίζεται από το ύψος των αποδοχών της» (ο Δ. Μητρόπουλος στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ