Παρασκευή 16 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΖΟΡΜΠΑΣ
Επίθεση σε Αλογοσκούφη και ηγεσία της Δικαιοσύνης

Επίθεση στον υπουργό Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη και στους εισαγγελείς του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά και Πρωτοδικών Γ. Κολιοκώστα εξαπέλυσε χτες από τη Βουλή ο Γ. Ζορμπάς, επικεφαλής της Αρχής για την καταπολέμηση «του βρώμικου χρήματος». Ο Γ. Ζορμπάς παρουσιάστηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας με αίτημα της αντιπολίτευσης, προκειμένου να την ενημερώσει για τις έρευνές του γύρω από το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων στα οποία επένδυσαν τα ασφαλιστικά ταμεία των δημοσιογράφων, των δημοσίων υπαλλήλων και των εργαζομένων στο Φάρμακο.

Αφού καλύφθηκε πίσω από το απόρρητο των ερευνών, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να αναφέρει τίποτα για το περιεχόμενο των τριών πορισμάτων, κατηγόρησε τον Γ. Αλογοσκούφη ότι προωθεί νομοσχέδιο (υπάρχει ήδη προσχέδιο), προκειμένου να περιοριστεί η ανεξαρτησία της Αρχής και να μετατραπεί αυτή σε μια υπηρεσία που θα υπάγεται στο υπουργείο Οικονομικών. Ο Γ. Ζορμπάς εκτίμησε ότι η ενέργεια αυτή του Γ. Αλογοσκούφη είναι «έως και αντισυνταγματική» και μειώνει το κύρος της Αρχής, η οποία διερευνά το ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος. Αφησε να εννοηθεί ότι ο ίδιος θέλει να συνεχίσει να προϊσταται της Αρχής, αλλά είπε με νόημα ότι «ο νομοθέτης είναι παντοδύναμος».

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν ο Γ. Ζορμπάς για τους εισαγγελείς (Αρείου Πάγου και Πρωτοδικών), οι οποίοι ως γνωστόν έκριναν ως μη σύννομο το πόρισμά του και δεν το συμπεριέλαβαν στη δικογραφία. Είπε ότι το πόρισμα για το Ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων αρχειοθετήθηκε και για τα υπόλοιπα αγνοείται η τύχη τους και είπε ότι οι εισαγγελείς δεν είχαν δικαίωμα να γνωμοδοτήσουν για τη λειτουργία της «ανεξάρτητης Αρχής». Οι κινήσεις τους χαρακτηρίστηκαν από τον Γ. Ζορμπά ως κινήσεις που δεν έχουν καμία σχέση με τη δεοντολογία και τη Δικαιοσύνη, προσέβαλαν την Αρχή και για αυτές, όπως είπε, έχει ήδη ενημερώσει τον υπουργό Δικαιοσύνης. Αναφερόμενος δε στις έρευνες που γίνονται για τις μίζες της ΖΗΜΕΝΣ είπε ότι η Αρχή τις παρακολουθεί από κοντά.

Ο Γ. Ζορμπάς είπε ότι η Βουλή μπορεί να ζητήσει από την εισαγγελία τα πορίσματα και ήδη η Λ. Κανέλλη με αίτηση κατάθεσης εγγράφων ζητάει από τον υπουργό Δικαιοσύνης να καταθέσει στη Βουλή τα τρία πορίσματα του Γ. Ζορμπά για τις επενδύσεις σε «δομημένα ομόλογα» των ασφαλιστικών ταμείων των δημοσίων υπαλλήλων, των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στο Φάρμακο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ