Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Καλή αρχή»

Πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς χτες και όσοι γονείς βρέθηκαν στα προαύλια των σχολείων γνώρισαν από κοντά τι σημαίνει «δημόσια και δωρεάν Παιδεία».

Φίλος της στήλης, που συνόδευσε το «πρωτάκι» του στο σχολείο, μας περιέγραψε τα καθέκαστα:

Μετά τις ευχές για «καλή χρονιά» που αντάλλαξαν δάσκαλοι, μαθητές και γονείς, άρχισαν να ανταλλάσσουν μεταξύ τους μια φωτοτυπία... Οι εκπαιδευτικοί γνωρίζοντας ότι εκτός από θρανία και βιβλία (και αυτά όχι πάντα στην ώρα τους) οι κυβερνώντες έχουν... φροντίσει μέσω του «γαλαντόμου» προϋπολογισμού να μην υπάρχει κανένα άλλο μαθησιακό υλικό για να βοηθήσει τη διδασκαλία τους, στεκόντουσαν στην πόρτα του σχολείου με μια φωτοτυπημένη λίστα την οποία μοίραζαν στους γονείς. Η λίστα αφορούσε τα άκρως απαραίτητα που πρέπει να αγοράσουν οι μαθητές από το πλησιέστερο (καθόλου δημόσιο και ουδόλως δωρεάν) πολυκατάστημα: Από μαρκαδόρους μέχρι ξυλομπογιές και από πλαστελίνη μέχρι φωτοτυπικό χαρτί «Α4» (προφανώς το έφαγαν οι περικοπές και αυτό). Ολα τα παραπάνω μαζί με τσάντα, κασετίνα κλπ., ο φίλος της στήλης τα προμηθεύτηκε με το... συμβολικό ποσό των 120 ευρώ! Και φυσικά έπεται συνέχεια καθώς το κονδύλι αφορούσε μόνο τη χτεσινή πρώτη μέρα.

ΥΓ: Χτες, την ίδια στιγμή που οι τσέπες χιλιάδων γονιών πήραν «φωτιά», ο Κ. Καραμανλής και ο Γ. Παπανδρέου υποσχέθηκαν ότι θα...«επενδύσουν» στην Παιδεία!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ