Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Σιγά μη σπάσουν τα αυγά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Ε, ΛΟΙΠΟΝ την επόμενη φορά που κάποιος βουλευτής της ΝΔ θα ψηφίσει νομοσχέδιο της κυβέρνησης χωρίς πριν να εκφράσει δημοσίως τις αντιρρήσεις του και στη συνέχεια να πειστεί την τελευταία στιγμή, θα είναι τουλάχιστον ανόητος.

Η κυβερνητική «μόδα» επιβάλλει να είναι όλοι τους «αντάρτες» (την ξεφτιλίσανε προφανώς τη λέξη). Οπως ο Μιχαλολιάκος, ο Μανώλης και ο Τατούλης.

Αλλωστε αυτή η κατάσταση βολεύει τους πάντες. Οι «διαφωνούντες» βουλευτές κερδίζουν σε δημοσιότητα και εισπράττουν λιγότερη λαϊκή δυσαρέσκεια από την πολιτική που ακολουθείται.

Η κυβέρνηση λέει δεξιά και αριστερά ότι έχει πλήρη εσωκομματική δημοκρατία και παρέχει ανεξαρτησία στους βουλευτές. Αφήνει μάλιστα και το «παράθυρο» του να υπάρχουν μέσα της υγιείς δυνάμεις για να κάνει αργότερα κανένα μικρο- «λίφτινγκ».

Το ΠΑΣΟΚ επίσης μια χαρά τα περνάει αφού μας λέει συνέχεια τα περί «ασθενούς κυβερνητικής πλειοψηφίας» κρύβοντας τη δική του σύμπνοια στις κυβερνητικές επιλογές.

Κι ο ΣΥΝ δε νιώθει έξω από τα νερά του. Τους συμφέρει να ασχολούμαστε με το όριο ηλικίας στα μπλοκάκια, περισσότερο από το να κουβεντιάζεται πως το φορολογικό νομοσχέδιο είναι «παραγγελία» και απότοκο του ευρωμονόδρομου.

Εν τέλει οι πολιτικές ενίσχυσης της «ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων» περνάνε από τα νομοσχέδια που ψηφίζονται. Ακολουθείται μια απόλυτα αντιλαϊκή πολιτική με τους πάντες να έχουν δώσει ...φιλολαϊκή εντύπωση.

`Η τουλάχιστον αυτό να νομίζουν πως έχουν κάνει. Γιατί ως γνωστόν την αντιληπτική ικανότητα του εργαζόμενου πάντα την υποτιμούσαν.

ΠΕΡΙ ΟΦΘΑΛΜΑΠΑΤΗΣ πρόκειται δεν το συζητάμε. Είναι δυνατόν να λένε ότι υπάρχουν προβλήματα στα σχολεία με την έναρξη της σχολικής χρονιάς;

Δεν άκουσαν πριν λίγες μέρες την ξεκάθαρη δήλωση του υπουργού Παιδείας ότι «όλα είναι έτοιμα»; Πώς είναι δυνατόν τώρα να μας λένε τέτοια πράγματα;


Γρηγοριάδης Κώστας

Για όποιο πρόβλημα υπάρχει, φταίνε οι εκπαιδευτικοί, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η αρνητική διεθνής οικονομική συγκυρία, τα ακραία καιρικά φαινόμενα και πιθανόν κάποιες υπερφυσικές δυνάμεις.

Μια φορά υποχρηματοδότηση και συνειδητό σχέδιο ιδιωτικοποίησης-εμπορευματοποίησης της Παιδείας, σε όλες τις βαθμίδες, δεν υπάρχει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ