Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ
Ενισχύοντας το ΚΚΕ, ενισχύετε τα συμφέροντά σας

Με τους εργαζόμενους στο γκαράζ του Δήμου Πειραιά συνομίλησε η βουλευτής του ΚΚΕ

Οι άθλιες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας μέσα στις οποίες δουλεύουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στο γκαράζ του Δήμου Πειραιά με σοβαρούς κινδύνους για την υγεία και τη σωματική τους ακεραιότητα, αναδείχτηκαν, μεταξύ άλλων, στη χτεσινή περιοδεία που πραγματοποίησε στο χώρο η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής Πειραιά του ΚΚΕ, συνοδευόμενη από την Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέα της ΚΟΠ, τον Κώστα Τζατζάνη, νομαρχιακό σύμβουλο της ΝΑΣ και τον Ηλία Λαμπρόπουλο, δημοτικό σύμβουλο της «Πειραιάς - Αναγέννηση».

Οι σοφάδες από την οροφή όπου στεγάζονται τα συνεργεία είναι ξεκολλημένοι, «πολλές φορές πέφτουν στα κεφάλια μας και όταν βρέχει βγαίνουμε έξω», κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι. Οι χώροι ενδιαίτησης είναι τριτοκοσμικοί και οι ντουλάπες που οι εργαζόμενοι βάζουν τα ρούχα τους, είναι μαζεμένες από τα σκουπίδια. Ο χώρος επισκευής των απορριμματοφόρων, γεμάτος λακκούβες με νερά γεμάτα επικίνδυνα μικρόβια και με βουλωμένα φρεάτια που όταν βρέχει μετατρέπεται σε λίμνη.

Ενδεικτικό της αδιαφορίας των αρμοδίων είναι το γεγονός πως ακόμα και το καθηκοντολόγιο των τεχνικών στον τοίχο δεν έχει αλλάξει εδώ και ...30 χρόνια. Επιπλέον, αν και υπάρχει ανάγκη πρόσληψης μόνιμων οδηγών και μηχανικών, η δημοτική αρχή του Π. Φασούλα καλύπτει κατά διαστήματα τις ανάγκες με δίμηνες συμβάσεις. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι εξέφρασαν και την αγανάκτησή τους για την επίθεση που δέχονται συνολικά από την πολιτική της κυβέρνησης.

Η Διαμάντω Μανωλάκου επισήμανε τη συνεχιζόμενη επίθεση που γίνεται στα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, χαρακτηρίζοντας την πολιτική αυτή «απάνθρωπη» και «βάρβαρη». Ηδη, τόνισε, έχουμε 90 εργάτες νεκρούς μέσα στη χρονιά και μόλις πριν από λίγες μέρες σκοτώθηκε συνάδελφός σας στο Σταθμό Μεταφόρτωσης στο Σχιστό και ζητάνε την κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών».

Παράλληλα, επισήμανε πως «απαιτείται και η δική σας συμμετοχή στον αγώνα μαζί με τα ταξικά συνδικάτα». Οι διαπραγματεύσεις τύπου ΓΣΕΕ, ανέφερε χαρακτηριστικά, έφεραν αυξήσεις 1 ευρώ την ημέρα. Τα ταξικά σωματεία στη Ζώνη Περάματος πέτυχαν αυξήσεις 15 ευρώ την ημέρα. Στη συνέχεια κάλεσε τους εργαζόμενους να ενισχύσουν «το Κόμμα που είναι δίπλα τους. Η ενίσχυση αυτή μετουσιώνεται σε ενίσχυση των συμφερόντων σας». Πάντως, και οι εργαζόμενοι επισήμαναν πως οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ είναι διαρκώς δίπλα τους και συμπαραστάτες στους αγώνες τους, ενώ οι «άλλοι» τους θυμούνται μόνο στις εκλογές.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με δυνατό το ΚΚΕ θα δυναμώσουν και οι διεκδικήσεις των εργαζομένων(2019-02-20 00:00:00.0)
Σε γειτονιές και χώρους δουλειάς μεταφέρεται το κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ(2019-01-19 00:00:00.0)
Περιοδεία του ΚΚΕ στο «Κρατικό» Νίκαιας(2016-12-16 00:00:00.0)
Ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει ισχυρή εργατική τάξη(2014-02-06 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2009-08-01 00:00:00.0)
Χρησιμοποιήστε την ψήφο σας δυναμικά(2007-08-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ