Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ
Διπλή πρόκληση με τη σχολική στέγη

Την ώρα που παιδιά δημοτικού κάνουν μάθημα σε «κοντέινερ», κτίρια του Χωριού χαρίζονται στην Εκκλησία

Διπλά προκλητική είναι η κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία του Ολυμπιακού Χωριού. Απ' τη μια, στα δύο δημοτικά σχολεία έχουν εγκατασταθεί συνολικά εννιά «κοντέινερ» ενώ πρόκειται να τοποθετηθούν επιπλέον τέσσερα, λόγω της σημαντικής έλλειψης αιθουσών. Απ' την άλλη, «κτίρια του Χωριού χαρίζονται στην Εκκλησία - μεσάζοντα, για να καταλήξουν, τελικά, στα χέρια επιχειρηματικών ομιλών».

Τα παραπάνω επισήμαναν χτες, σε γονείς και εκπαιδευτικούς, τα μέλη και οι φίλοι της Αχτιδικής Επιτροπής Μενιδίου, Ανω Λιοσίων, Βόρειων Χωριών του ΚΚΕ, στη διάρκεια εξόρμησης στα δύο δημοτικά σχολεία με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Αγανακτισμένοι εμφανίστηκαν οι γονείς αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία. «Είναι λίγα τα σχολεία και πολλά τα παιδιά», σημείωσε ένας γονιός στον «Ρ», και πρόσθεσε: «Πέρσι, είχαμε πολλές περιπτώσεις ασθενειών εξαιτίας των "κοντέινερ"». «Οι αρμόδιοι ήξεραν με ακρίβεια πόσοι κάτοικοι θα μείνουν στο Χωριό. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία που δεν προέβλεψαν την κατασκευή των απαραίτητων σχολικών αιθουσών», σημειώνει ένας άλλος.

Ο Γιώργος Μπαγιαρτάκης, γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής, τόνισε στον «Ρ» την ανάγκη να ξεσηκωθούν οι γονείς, όχι μόνο αναφορικά με τη διπλή πρόκληση - μικρά παιδιά να κάνουν μάθημα σε «κοντέινερ» και κτίρια του Χωριού να χαρίζονται στην Εκκλησία - αλλά συνδέοντας αυτό το ζήτημα με τη γενικότερη κατάσταση εμπορευματοποίησης στην Παιδεία. «Να μη δείξουν καμιά ανοχή σ' αυτή την κατάσταση, γιατί αφορά τα παιδιά τους, τη μόρφωσή τους», επισήμανε.

Τραγικές ελλείψεις στα ειδικά σχολεία

Αντιμέτωποι με την υποβάθμιση της Ειδικής Αγωγής βρίσκονται χιλιάδες μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες και αναπηρίες καθώς πολλά είναι τα σχολεία που δεν άνοιξαν χτες λόγω των σοβαρών ελλείψεων. Μετά την καθιέρωση της υποχρεωτικότητας της Ειδικής Αγωγής από το υπουργείο Παιδείας με τον πρόσφατο νόμο που ψήφισε, η υποβάθμιση, η ιδιωτικοποίηση, τα κενά λόγια περί «ίσων ευκαιριών» αποκαλύπτονται με την έναρξη των μαθημάτων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων παιδιών με ειδικές ανάγκες Αττικής και νήσων, μόνο στην Αττική οι ελλείψεις σε προσωπικό φτάνουν τις 300. Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν το Γυμνάσιο - Λύκειο Παραπληγικών Ηλιούπολης, το Δημοτικό Σχολείο Κωφών Αργυρούπολης, το Ειδικό Σχολείο Αιγάλεω, που δεν έχει καθόλου βοηθητικό προσωπικό, ενώ την ίδια στιγμή όλα τα Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με ελλείψεις προσωπικού και αναμένεται να λειτουργήσουν με μειωμένο ωράριο. Την ίδια στιγμή, σε πολλά σχολεία δεν έχουν υπογραφεί ακόμα οι συμβάσεις για τη μεταφορά των μαθητών με λεωφορεία. Η ΣΕΑΑΝ και ο Σύλλογος Γονέων αυτό το διάστημα αναδεικνύουν τα προβλήματα με περιοδείες που πραγματοποιούν σε ειδικά σχολεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ