Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΑΣΚΑΛΟΙ
Προς κινητοποίηση «εντός των τειχών»

Με ένα πλαίσιο πάλης που κάνει εκπτώσεις στα αιτήματα και είναι πίσω από τις πραγματικές ανάγκες της Παιδείας η οποία ασφυκτιά κάτω από το καθεστώς της υποβάθμισής της και υπαγωγής της στις ανάγκες της αγοράς, το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας κατέληξε χτες σε ένα πρόγραμμα δράσης που επί της ουσίας προορίζει τον κλάδο σε ρόλο κλακαδόρου σε φτηνές δήθεν «αντιδεξιές» εκδηλώσεις. Χαρακτηριστικό του πλαισίου είναι πως λείπει παντελώς κάθε αναφορά στις αιτίες που γεννούν τα προβλήματα, μένει στο απυρόβλητο η Ευρωπαϊκή Ενωση, δε γίνεται νύξη για την προοπτική ρήξης μ' αυτή την πολιτική.

Η ΔΟΕ (με ψήφους ΠΑΣΚ και Παρεμβάσεων και με τη ΔΑΚΕ να δηλώνει ούτε λίγο ούτε πολύ ικανοποιημένη από τους «καρπούς» που απέδωσε η πολιτική της κυβέρνησης), απευθύνει πρόταση προς τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, τους φοιτητικούς συλλόγους και τους γονείς για κήρυξη απεργίας στις 22 Οκτώβρη με συλλαλητήριο στην Αθήνα, νέες γενικές συνελεύσεις των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης 24 Οκτώβρη - 10 Νοέμβρη για συζήτηση πρότασης για απεργιακό αγώνα διαρκείας. Παράλληλα αποφάσισε μια σειρά πρωτοβουλίες για τα προβλήματα της εκπαίδευσης.

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών σημειώνει ότι το πλαίσιο διεκδίκησης που ψήφισαν ΠΑΣΚ - Παρεμβάσεις είναι ακόμα πιο υποχωρητικό, συγκαλύπτει, αποσιωπά και καλλιεργεί τη σύγχυση και τον αποπροσανατολισμό, δεν αποκαλύπτει το συνολικό σχέδιο στο οποίο εντάσσονται οι αναδιαρθρώσεις στην Παιδεία, δεν αναδεικνύεται η ανάγκη ρήξης με την πολιτική της ΕΕ, ενώ αποσιωπάται ο ιδεολογικός ρόλος της επίθεσης στο περιεχόμενο της εκπαίδευσης.

Με την πρωταρχική εκτίμηση ότι «η εργατική τάξη είναι εκείνη που μπορεί να διεκδικήσει ριζικές αλλαγές στον τομέα της Παιδείας, της εργασίας και να συνδέσει την πάλη αυτή με τον αγώνα για μια άλλη κοινωνία, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών δηλώνει ότι παλεύει για να προσλάβουν οι αγώνες για την εκπαίδευση διευρυμένη παλλαϊκή - πανεργατική φυσιογνωμία και χαρακτηριστικά συντονισμού, κλιμάκωσης, σύγκρουσης και ρήξης.

Οι ταξικές δυνάμεις στους εκπαιδευτικούς προτείνουν κλιμακούμενες απεργιακές και άλλες πολύμορφες κινητοποιήσεις τη νέα σχολική χρονιά με κατάλληλη προετοιμασία, χαρακτηριστικά κλιμάκωσης και ρήξης σε άμεσο συντονισμό με το ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, όπως εκστρατεία ενημέρωσης γονιών, εκπαιδευτικών, εργατικών και υπαλληλικών συνδικάτων, φοιτητών, μαθητών και προσπάθεια συντονισμού και κοινής δράσης. Δύο 48ωρα απεργιακά βήματα από ένα σε κάθε 15ήμερο του Οκτώβρη με προοπτική τον παρατεταμένο μαζικό αγώνα. Καλούν τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στις γενικές συνελεύσεις των συλλόγων που θα γίνουν το επόμενο διάστημα και να στηρίξουν τις προτάσεις του ΠΑΜΕ για αγώνα για την Παιδεία των λαϊκών αναγκών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ