Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Ψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία

Ταλαιπώρησαν επί τρεις ώρες τη Βουλή οι «δήθεν αντάρτες» της ΝΔ Γ. Μανώλης και Β. Μιχαλολιάκος, με την απειλή ότι δε θα ψηφίσουν το άρθρο του φορομπηχτικού νομοσχεδίου για το αφορολόγητο όριο όσων αμείβονται με Δελτία Παροχής Υπηρεσιών, αλλά στο τέλος το ψήφισαν πρόθυμα σε ονομαστική ψηφοφορία (51 υπέρ - 49 κατά), χωρίς να γίνει καμία ουσιαστική αλλαγή στο συγκεκριμένο άρθρο.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είχαν αλλεπάλληλα φραστικά επεισόδια με συνεχείς επικλήσεις προσωπικών ζητημάτων και αναφορές για το εάν είναι όντως «αντάρτες» οι δύο βουλευτές της ΝΔ, κάτι που προκάλεσε την παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλου, ο οποίος με καυστικότητα, σχολιάζοντας την κατάχρηση του όρου «αντάρτης», παρατήρησε:

«Δε θέλουμε να εμπλακούμε σε αυτή την αντιπαράθεση και θα αποφύγω τον πειρασμό να το σχολιάσω. Θα περιοριστούμε σε μια δήλωση: Το ΚΚΕ θα αντισταθεί στη νεοταξική προσπάθεια να ξαναγραφεί η Ιστορία, θα αντισταθεί στον χλευασμό του ρόλου, αλλά και θα προσπαθήσει να προστατεύσει και να αναδείξει την ιστορική προσφορά των ανταρτών».

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αντέδρασαν στο άκουσμα της συμμόρφωσης των δύο βουλευτών με την κομματική γραμμή, με τον Ε. Βενιζέλο να κάνει λόγο «για τζάμπα μάγκες της ΝΔ που αποκαλύφθηκαν», ενώ από τη ΝΔ ο Π. Παναγιωτόπουλος έκανε λόγο για προσμονή του ΠΑΣΟΚ ότι θα υπήρχαν εκ των έσω ανατροπές στη ΝΔ, προκειμένου να ανοίξει η κερκόπορτα της προδοσίας.

Νωρίτερα, κατά τη συζήτηση των άρθρων του φορολογικού νομοσχεδίου, ο Ν. Καραθανασόπουλος έκανε κριτική και στις θέσεις του ΣΥΝ για το θέμα και έκανε λόγο για οβιδιακές μεταμορφώσεις του εν λόγω κόμματος το οποίο τραμπαλίζεται καθημερινά μεταξύ του νεοφιλελευθερισμού και του κεϋνσιανισμού και εξωραΐζει την πολιτική της ΕΕ. Οπως τόνισε, με τις προτάσεις του ΣΥΝ μένει στο απυρόβλητο η κερδοφορία του κεφαλαίου και καλλιεργείται η λογική της αύξησης των φορολογικών εσόδων μέσα από την αξιοποίηση της δημόσιας επιχειρηματικότητας. Πρακτικά, είπε, προτάσσει την κερδοφορία των δημόσιων επιχειρήσεων, η οποία προέρχεται αποκλειστικά και μόνο από την εκμετάλλευση των εργαζομένων και της λαϊκής οικογένειας. Ο βουλευτής πρόσθεσε ότι ο ΣΥΝ συστηματικά καλλιεργεί την ευρωενωσιακή λογική, όπως, για παράδειγμα, τα όσα λέει για την αντιδραστική λογική των «πράσινων φόρων» στη βάση τού «ο ρυπαίνων πληρώνει», κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι και η ρύπανση θα συνεχίζεται και οι φόροι αυτοί θα μετακινηθούν στους καταναλωτές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ