Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα «στεγνά» προγράμματα θα έπρεπε να είναι ο κανόνας

Τη Θεραπευτική Κοινότητα «ΙΘΑΚΗ» στη Σίνδο επισκέφτηκε προχτές η Αλέκα Παπαρήγα

Από την επίσκεψη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Θεραπευτική Κοινότητα «ΙΘΑΚΗ»
Από την επίσκεψη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Θεραπευτική Κοινότητα «ΙΘΑΚΗ»
Την ικανοποίηση του ΚΚΕ για την επιλογή του να υποστηρίξει τα στεγνά προγράμματα, όπως αυτά του ΚΕΘΕΑ, εξέφρασε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στη διάρκεια της προχτεσινής επίσκεψής της στη Θεραπευτική Κοινότητα «ΙΘΑΚΗ» στη Σίνδο.

«Εδώ στην "ΙΘΑΚΗ", που ανήκει στο ΚΕΘΕΑ και υποστηρίζει τα στεγνά προγράμματα, που έχει πείρα 25 χρόνων, αισθανόμαστε μεγάλη ικανοποίηση όχι μόνο για το μεγάλο έργο που γίνεται αλλά και γιατί ως ΚΚΕ - μελετώντας βεβαίως όλες τις απόψεις γύρω από το θέμα - έχουμε επιλέξει και είμαστε σταθεροί υπέρ των στεγνών προγραμμάτων, υπέρ των προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ και απορρίπτουμε κάθε φιλοσοφία που οδηγεί στο να ζουν οι νέοι με υποκατάστατα, να κρυφτεί δηλαδή το πρόβλημα και όχι να αντιμετωπιστεί ριζικά. Διότι οποιαδήποτε εξάρτηση από ουσίες, είτε της άλφα είτε της βήτα μορφής, είναι έγκλημα, όταν μάλιστα πρόκειται για νέους ανθρώπους, για ανθρώπους οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν μια ολόπλευρη δραστηριότητα με μια ανεξάρτητη προσωπικότητα», δήλωσε σχετικά η Αλ. Παπαρήγα.

«Τα στεγνά προγράμματα του ΚΕΘΕΑ έπρεπε να είναι η γραμμή των θεραπευτικών προγραμμάτων», σημείωσε η Αλ. Παπαρήγα και υπογράμμισε ότι τα υποκατάστατα δεν μπορεί να είναι η λύση, ούτε και το πέρασμα της θεραπείας στις ιδιωτικές εταιρείες και στους ψυχιάτρους (ψυχιατρικοποίηση του προβλήματος).

Η Αλέκα Παπαρήγα κατά την επίσκεψη του ΚΚΕ στην «ΙΘΑΚΗ» συναντήθηκε με τον διευθυντή του ΚΕΘΕΑ στη Βόρεια Ελλάδα, Φαίδωνα Καλοτεράκη, τον Αυγερινό Μαϊστρέλη, υπεύθυνο του αθλητικού προγράμματος της «ΙΘΑΚΗΣ» και προπονητή της ομάδας Τζούντο του ΗΡΑΚΛΗ, τον υπεύθυνο του εκπαιδευτικού προγράμματος Δημήτρη Κολοκάθη, την υπεύθυνη του θεραπευτικού προσωπικού, Ν. Αποστολίδου, όλο το θεραπευτικό προσωπικό, τους υπεύθυνους των παραγωγικών μονάδων, του τυπογραφείου της «ΙΘΑΚΗΣ», «Σχήμα και Χρώμα», των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, ενώ συζήτησε για αρκετή ώρα με τα παιδιά της Κοινότητας.

Στη συνάντηση που είχε η ΓΓ του ΚΚΕ με το προσωπικό του προγράμματος «ΙΘΑΚΗ», ο Φ. Καλοτεράκης υπογράμμισε ότι σημείο αιχμής για το ΚΕΘΕΑ αυτήν την περίοδο είναι ότι δεν υλοποιείται η Κοινή Υπουργική Απόφαση για δημιουργία μονάδων στεγνού προγράμματος του ΚΕΘΕΑ μέσα στις φυλακές, στα πλαίσια του «σωφρονιστικού» συστήματος. Κατήγγειλε, επίσης, ότι στις φυλακές των Τρικάλων ενώ είναι έτοιμη η υποδομή και το προσωπικό, δεν υλοποιείται η απόφαση αυτή αλλά αντίθετα προωθείται πρόγραμμα μεθαδόνης, βουπρενορφίνης.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ, επισκέφτηκε τους κοιτώνες, το ξυλουργείο, το τυπογραφείο και το εργαστήριο κεραμικής και γυαλιού. Στις παραγωγικές μονάδες της «ΙΘΑΚΗΣ» εκπαιδεύονται - εργάζονται μέλη της Κοινότητας που είναι στο στάδιο της επανένταξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ