Παρασκευή 7 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
18ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ ΣΥΖΗΤΑΜΕ
Με την πλάτη στον τοίχο οι οπορτουνιστές...

Με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο και σαν ατόφιος οπορτουνιστής, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, με χτεσινή δήλωση του ευρωβουλευτή του, προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να ξεγλιστρήσει από τους εργαζόμενους για τη στάση του απέναντι στην οδηγία για το 65ωρο. Ο Δ. Παπαδημούλης επικαλείται «ντοκουμέντα» που στο σύνολό τους συγκλίνουν σ' αυτό που από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε το ΚΚΕ. Οτι δηλαδή ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τις άλλες δυνάμεις του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου, ψήφισε μια έκθεση η οποία νομιμοποιεί το 65ωρο, σπάει το χρόνο εργασίας σε «ενεργό» και «ανενεργό» και δίνει στους εργοδότες το δικαίωμα να διευθετούν το χρόνο εργασίας σε ετήσια βάση.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, για τα μάτια του κόσμου, επικαλείται την πρόταση της GUE για απόσυρση της έκθεσης, η οποία απορρίφθηκε. Θεωρεί ότι μ' αυτό ξεμπερδεύει με τις ευθύνες του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Λίγες γραμμές όμως πιο κάτω αναιρεί τον ίδιο του τον εαυτό, λέγοντας ότι η μορφή που πήρε η έκθεση μετά την ψήφιση των τροπολογιών και τα στοιχεία που αυτή περιέχει «διαφέρουν σημαντικά από το αντεργατικό πακέτο για το 65ωρο των 27 κυβερνήσεων και μπορούν αν υιοθετηθούν από την Ολομέλεια να μπλοκάρουν τα αντιλαϊκά σχέδια του Συμβουλίου και της Κομισιόν». Επί της ουσίας, ο Δ. Παπαδημούλης λέει ότι η προτάσεις που η Κομισιόν κατέθεσε το 2005 και οι οποίες πέρασαν σαν τροπολογίες στην έκθεση, μπορούν να αποτελέσουν αντίβαρο στα σχέδια του κεφαλαίου, όπως αυτά εκφράζονται από τις αποφάσεις των 27! Τέτοιος είναι ο οπορτουνισμός και οι αντιφάσεις της πολιτικής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

Δε σταματάει όμως εκεί. Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να εκβιάσει για τη στήριξη του τερατουργήματος στη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στις 16/12, λέγοντας πως «αν δε συγκεντρώσουν στην Ολομέλεια, σε 40 ημέρες, την αυξημένη πλειοψηφία των 394 ψήφων, που απαιτείται, τότε θα περάσει ατόφια 100% και θα γίνει ευρωπαϊκός νόμος, η πρόταση των κυβερνήσεων που αποτελεί λαιμητόμο για τα εργατικά δικαιώματα (...)». Το κάλεσμα αυτό απευθύνεται πρώτα και κύρια στους εργαζόμενους. Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ τους καλεί να διαλέξουν ανάμεσα στη Σκύλλα, την Κομισιόν ή τη Χάρυβδη, το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Αυτό το «κίνημα» οραματίζεται ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, εκεί θέλει να σύρει τους εργαζόμενους. Γιατί φοβάται όπως ο διάολος το λιβάνι τη δύναμη που κρύβει η κρυστάλλινη θέση του ΚΚΕ, που με κάθε αφορμή διατυπώνει μέσα κι έξω από το ευρωκοινοβούλιο: απόρριψη της πρότασης οδηγίας, απόρριψη της έκθεσης Σέρκας. Αυτή την πρόταση διατύπωσε και ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γ. Τούσσας στις 4/11/2008 στην Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων, στην οποία παραβρίσκονταν και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια θεωρεί ότι οι εκλογές και οι δημοσκοπήσεις καθορίζουν την τακτική του ΚΚΕ. Ολα αυτά μια μέρα πριν την επίμαχη ψηφοφορία στην Επιτροπή Απασχόλησης! Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν ψάχνουν για σκοινί...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ