Παρασκευή 7 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
18ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ ΣΥΖΗΤΑΜΕ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Ενημέρωση και κινητοποίηση παντού!

Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας για τις εξελίξεις στην ΕΕ σχετικά με το χρόνο εργασίας και το ρόλο των κομμάτων του κεφαλαίου και της ευρωυποταγής

Σχετικά με τις εξελίξεις στην ΕΕ για την οργάνωση του χρόνου εργασίας και την προχτεσινή ψηφοφορία στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σημειώνει σε ανακοίνωσή της:

«Η απόφαση της ΕΕ για διαχωρισμό του εργάσιμου χρόνου σε "ενεργό" και "ανενεργό" και η δυνατότητα των κεφαλαιοκρατών να επιβάλουν "μέσω ατομικών διαπραγματεύσεων" ως ανώτερο όριο της μέσης εβδομαδιαίας εργασίας τις 65 ώρες, τη διευθέτηση της εργασίας σε 12μηνη βάση, υπαγορεύτηκε από τις ανάγκες του κεφαλαίου και φτάνει στα άκρα την εκμετάλλευση και το ξεζούμισμα της εργατικής τάξης.

Πρόκειται για απόφαση που έχει καθολική σημασία και θα εφαρμοστεί παντού. Την απόφαση αυτή (έκθεση Σέρκας) ψήφισαν χωρίς δισταγμό, με χέρια και με πόδια, τα κόμματα της πλουτοκρατίας ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, ο ΣΥΝ και το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, που στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις την ΕΕ. Η απόφαση αυτή αποτελεί στρατηγική επιλογή του κεφαλαίου. Χτυπά ευθέως και στοχεύει στην κατάργηση του σταθερού και ημερήσιου χρόνου εργασίας, στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την προώθηση των ατομικών.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα άμεσα και αποφασιστικά να δώσουν παντού τη μάχη της ενημέρωσης και της κινητοποίησης των εργαζομένων μέσα από μαζικές διαδικασίες στα εργοστάσια, στους χώρους δουλειάς και αλλού, μαζί με τα άλλα σοβαρά προβλήματα, όπως απολύσεις κλπ. Καλεί τους εργαζόμενους να ξεσηκωθούν, να αντιδράσουν και να καταδικάσουν την ΕΕ, τα κόμματα της πλουτοκρατίας και του ευρωμονόδρομου. Να μην έχουν καμιά αυταπάτη για το ρόλο του ΣΥΝ, γιατί είναι χαμαιλέοντες και κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους, πλασάροντας φιλεργατικό προσωπείο. Να μην πειθαρχήσουν στις αντεργατικές πολιτικές.

Να οργανώσουν την πάλη της εργατικής τάξης, να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα. Να γίνει κατανοητό ότι η πάλη για τα δικαιώματά τους και τη βελτίωση της θέσης τους περνάει μέσα από την καταδίκη και τον απεγκλωβισμό από τα κόμματα που υπηρετούν και στηρίζουν τις αποφάσεις του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης και μας καλούν να φορτωθούμε τα βάρη της κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος. Μέσα από την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης στο συνδικαλιστικό κίνημα σε βάρος των συμβιβασμένων ηγεσιών που είναι ευθυγραμμισμένες στην ίδια λογική, η οποία είναι αναγκαία και επιβάλλεται».

Πάλη με επιθετικά αιτήματα

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να μην αποδεχτούν με κανέναν τρόπο την εφαρμογή αυτής της άθλιας αντεργατικής και αντιδραστικής απόφασης στην πράξη. Να διεκδικήσουν:

  • Κατάργηση της μαύρης, ανασφάλιστης και απλήρωτης εργασίας.
  • Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης (μερική απασχόληση, ωρομίσθια κλπ.).
  • Κατάργηση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, έργου και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • 7ωρο - 35ωρο - 5ήμερο.
  • Να αυξηθεί ο ελεύθερος χρόνος και ο χρόνος που θα μπορεί να αναπαύεται ο εργαζόμενος.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα χωρίς να χαθεί λεπτό, να συνεχίσουν με σχέδιο, οργανωμένα την απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική στην εργοδοσία. Να πάρουν μέρος μαζικά στις κινητοποιήσεις που το ΠΑΜΕ θα οργανώσει το επόμενο διάστημα σε όλες τις πόλεις της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ