Παρασκευή 7 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Επιχείρηση συγκάλυψης των αντιλαϊκών του θέσεων

Χύνοντας «κροκοδείλια δάκρυα» για το μέλλον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που με την πολιτική του τσάκισε και εκτοξεύοντας κούφιες ...απειλές προς τις τράπεζες για να μην προχωρήσουν σε αύξηση των επιτοκίων, επιχείρησε χτες το ΠΑΣΟΚ να συγκαλύψει ότι τάσσεται αναφανδόν υπέρ της προώθησης των ευρωενωσιακών κατευθύνσεων για την ενίσχυση του τραπεζικού και μεγαλοεπιχειρηματικού κεφαλαίου.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χτες τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ Μ. Χρυσοχοΐδης, Φ. Σαχινίδης και Α. Κατσιφάρας εγκάλεσαν την κυβέρνηση για τους όρους δανειοδότησης που εξήγγειλε για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ), αλλά ταυτόχρονα φρόντισαν να στηρίξουν το γενικότερο πλαίσιο βάσει του οποίου διευκολύνεται η χρηματοδότηση μερίδας μεγάλων επιχειρήσεων. Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ μπορεί να κατηγόρησαν την κυβέρνηση για το ότι με το σχέδιό της αποκλείει «μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που λειτουργούν στη χώρα για διάστημα μικρότερο των 3 ετών και δεν εντάσσονται στα πλάνα του ΤΕΜΠΜΕ», αλλά την ίδια στιγμή πρότειναν τη δημιουργία «ταμείου στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ανάλογο με το Ταμείο Αναχρηματοδότησης των Τραπεζών», το οποίο επί της ουσίας θα ανοίξει το δρόμο σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους να επωφεληθούν.

Το ΠΑΣΟΚ παράλληλα πρότεινε «πάγωμα των δανειακών υποχρεώσεων των μικρομεσαίων για το 2009», λες και με ένα χρόνο παράταση θα «σωθούν». Επίσης, ζήτησε «κατάργηση του φόρου 10%», «ειδικές φορολογικές ρυθμίσεις μόνο για μικρομεσαίες» και «δραστική απλούστευση της διαδικασίας έναρξης μιας επιχείρησης». Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, με τη φιλομονοπωλιακή και φορολογική πολιτική τους, που ακολουθεί σήμερα και η ΝΔ, οδήγησαν στο κλείσιμο χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Χτες όμως, στο όνομα δήθεν της «ενίσχυσής» τους, το ΠΑΣΟΚ ...θυμήθηκε τις φοροαπαλλαγές και υποσχέθηκε συνοπτικές διαδικασίες για την έναρξη λειτουργίας τους!

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης κατηγόρησε τις τράπεζες και την κυβέρνηση «για την απόλυτη αυθαιρεσία που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στα καταναλωτικά δάνεια» και ιδιαίτερα στις «πιστωτικές κάρτες», όπου το επιτόκιο έχει εκτοξευτεί στο 22%, και απέδωσε το ...φαινόμενο στη μη τήρηση της «ισχύουσας νομοθεσίας» και στη μη εφαρμογή του «νόμου του ανταγωνισμού και της προστασίας του καταναλωτή»!

Την ίδια στιγμή ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου, επανέφερε τις «σοσιαλδημοκρατικές» προτάσεις στήριξης του πολυεθνικού και βιομηχανικού κεφαλαίου προτείνοντας η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να προσφέρει «ζεστό χρήμα» στους πολυεθνικούς ομίλους, στο όνομα της στήριξης της «απασχόλησης και της ανάπτυξης». Ωστε, όπως είπε ο ίδιος, «να μπορέσει η Ευρώπη να επενδύσει στο μέλλον, στην έρευνα, στην Παιδεία, στην πράσινη ανάπτυξη».

Το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να παραπλανήσει τα λαϊκά στρώματα υποστηρίζοντας ότι αν λειτουργήσει η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας με την παροχή ζεστού χρήματος από τους κρατικούς προϋπολογισμούς των κρατών - μελών για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και θα ξεπεραστεί η κρίση... Πράγματι, τα μονοπώλια θα ξεπεράσουν το σημερινό κύκλο της κρίσης τους, αλλά σε βάρος του λαϊκού εισοδήματος και των δικαιωμάτων, αφού πυρήνας της κερδοφορίας τους θα παραμείνει η εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκτός χρηματοδότησης οι μικρές επιχειρήσεις(2010-12-22 00:00:00.0)
Κοροϊδία με το αγροτικό ΤΕΜΠΜΕ(2010-11-26 00:00:00.0)
Νέα πρόκληση για τους αυτοαπασχολούμενους(2010-11-19 00:00:00.0)
«Κενό γράμμα» οι εξαγγελίες για το ΤΕΜΠΜΕ(2010-06-11 00:00:00.0)
Πρόγραμμα 2 δισ. για τη στήριξη των τραπεζών...(2010-03-09 00:00:00.0)
Ζητούν μεγαλύτερες διευκολύνσεις για τις τράπεζες(2009-01-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ