Παρασκευή 7 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΡΑΔΙΟ ΚΛΑΟΥΖΕΒΙΤΣ
Ο καλός νέγρος

Οι τεχνικοί της εξουσίας αποφάσισαν να κατεβάσουν από το ρινγκ έναν ακόμα εκπρόσωπο της ατέλειωτης σειράς των αποδιοπομπαίων τράγων: αυτόν του νέγρου. Μετά τον Eβραίο του Αουσβιτς, που τον μετέτρεψαν σε τύραννο σιωνιστή, ήρθε η ώρα του καλού νέγρου να κυβερνήσει.

Ο εν λόγω, ουδεμία σχέση έχει με τη μεγάλη παράδοση του κινήματος των Μαύρων Πανθήρων, του Ελντριτζ Κλίβερ, του Μάλκομ Εξ, των αδελφών μουσουλμάνων. Ανέτειλε ο νέος Μπαρμπα-Θωμάς, που άφησε πίσω του το Ισλάμ που τον γέννησε και έγινε χριστιανός ένεκα προεδρίας. Οι διαφημιστές τα κατάφεραν μια χαρά. Ο Ομπάμα, με το συνεσταλμένο του γέλιο, αφιέρωσε την τελευταία ομιλία του στο θάνατο της γιαγιάς του λες και η μακαρίτισσα ήταν ο Ιούλιος Καίσαρ, συγκίνησε όμως τους πάντες, που έσπευσαν να τον ψηφίσουν. Ετσι εξελέγη ένας ακόμη πρόεδρος που θα υπηρετήσει τη μόνη αλήθεια της αστερόεσσας: την κυριαρχία. Οπως είχε πει πριν από διακόσια χρόνια ο Τόμας Τζέφερσον: «Δεν πιστεύουμε περισσότερο τους πολέμους του Βοναπάρτη απλώς για την ελευθερία των θαλασσών απ' ό,τι τους πολέμους της Μεγάλης Βρετανίας για την ελευθερία της ανθρωπότητας. Ο στόχος είναι ο ίδιος: να οικειοποιηθούν την εξουσία, τον πλούτο και τις πηγές άλλων εθνών».

Ο Λευκός Οίκος απέκτησε τον μαύρο του, σίγουρα στις επόμενες εκλογές θα γίνει πρόεδρος και ο καλός Ινδιάνος, και όταν αυτός ο κύκλος της γελοιότητας κλείσει, οι ιστορικοί του μέλλοντος θα είναι αμείλικτοι απέναντί μας, γιατί έστω για ένα βράδυ καθίσαμε σαν τους ηλίθιους στην οθόνη της τηλεόρασης, περιμένοντας ένα ακόμα αμερικανικό όνειρο.


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ