Παρασκευή 7 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«Pistol in your face»*

«ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ»: «υπάρχουν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα από την ισχυρή πίεση που ασκήθηκε από τα συνδικάτα, ωστόσο χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια για να αλλάξει τελείως ο αντεργατικός χαρακτήρας της οδηγίας που προωθείται» (η δήλωση του Α. Καλύβη του ΣΥΝ, μετά την ψήφο υπέρ της οδηγίας για τα 65 χρόνια δουλειάς από τον Δ. Παπαδημούλη, επίσης του ΣΥΝ / ΑΥΓΗ).

ΒΟΗΘΑΤΕ ΤΥΦΛΟΙ ΤΟΝ ΑΝΟΙΧΤΟΜΑΤΗ: «Ας επικαλεστούμε λοιπόν ένα νέο πνεύμα πατριωτισμού, προσφοράς και ευθύνης και ας αποφασίσει ο καθένας από μας να εμπλακεί, να εργαστεί πιο σκληρά και να φροντίσει όχι μόνο για τον εαυτό του αλλά και για τους άλλους» (ο Μπ. Ομπάμα / ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΖΗΛΕΥΕ... ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ: «ο Ομπάμα με τον λόγο, την παρουσία και τις πρωτοβουλίες του διαμόρφωσε και εκφράζει ένα πρωτόγνωρο πολιτικό, κοινωνικό και συμμετοχικό ρεύμα αλλαγής, αναγέννησης και ελπίδας. Ουσιαστικά, συμβολικά και σημειολογικά ως πρωταγωνιστής και ως χαρισματικός ηγέτης με ριζοσπαστικές ιδέες και δημοκρατικές προοδευτικές προτάσεις, σηματοδοτεί ένα ελπιδοφόρο πρόσωπο μιας άλλης και πολλά υποσχόμενης Αμερικής, κατ' αντίστιξη με το αποκρουστικό πρόσωπο της Αμερικής του Τζορτζ Μπους» (ο Κ. Λαλιώτης στα ΝΕΑ).

ΚΑΠΟΥ... Σ' ΕΝΑ ΓΑΜΟ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: «πήγα στο Ντιτρόιτ (...) ήμουν στη μέση του "κάπου": στην Πολιτεία του Μίσιγκαν (...) το βράδυ θρίαμβος, χορός στους δρόμους, δάκρυα, αγκαλιές, φιλιά κι άλλα δάκρυα: ευσυγκινησία, άλλο ένα εθνικό γνώρισμα των Αμερικανών. Κι όμως οι απογοητευμένοι "αριστεροί" της δεκαετίας του '70, μοιράζονται την ίδια γνώμη με το ΚΚΕ: "Τι βανίλια, τι σοκολάτα", μια ακόμα ένδειξη σκοταδισμού (...) όποιος δε διακρίνει τις διαφορές είναι ηλίθιος» (η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

* «Το όπλο στο πρόσωπό σου», ένα ξεχασμένο τραγούδι του Charlie Musselwhite


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ