Παρασκευή 7 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
18ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ ΣΥΖΗΤΑΜΕ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Με μεγαλύτερη απαιτητικότητα στην οργάνωση της πάλης

Με οικοδόμους στα εργοτάξια της Εγνατίας Οδού (Ιωάννινα - Μέτσοβο) συζήτησε χτες το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος

Από τη συζήτηση με τους εργάτες στην Εγνατία Οδό
Από τη συζήτηση με τους εργάτες στην Εγνατία Οδό
Με εργάτες των εργοταξίων της Εγνατίας Οδού στο τμήμα Ιωαννίνων - Μετσόβου που παλεύουν για το μεροκάματο μέσα στα βουνά της Πίνδου σε συνθήκες επικίνδυνες, συναντήθηκε και συζήτησε χτες το πρωί ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, επικεφαλής κλιμακίου της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ. Ο Γιώργος Μαρίνος, αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία που δίνει το ΚΚΕ στην επικοινωνία και συζήτησε με τους εργάτες για τα προβλήματα, τις αγωνίες και τις ανάγκες τους -που θα βρεθούν στο επίκεντρο και του 18ο Συνεδρίου - για τη δύναμη που παίρνει το ΚΚΕ από τους χώρους δουλειάς.

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα οποία, όπως σημείωσε, πηγάζουν από την ατομική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, την πολιτική που στηρίζει την κερδοφορία του κεφαλαίου σε βάρος των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων, το στέλεχος του ΚΚΕ κάλεσε τους εργάτες να μη διστάσουν. Να κουβεντιάσουν και να συζητήσουν με τους κομμουνιστές, να παλέψουν μαζί τους για την αντίσταση, τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών τους, την προοπτική μιας άλλης κοινωνίας με κινητήρια δύναμη την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

«Οι εργάτες - είπε - που φτιάχνεται αυτά τα τεράστια έργα, που τα χέρια σας δημιουργούν θησαυρούς, δεν μπορεί να επιτρέπετε να σας κλέβουν τον πλούτο οι λίγοι. Γι' αυτό έχει σημασία μαζί με το ΚΚΕ να παλέψετε για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, για δωρεάν Παιδεία και Υγεία χωρίς καμία επιχειρηματική δραστηριότητα». «Ο εργάτης και η εργατική τάξη - συνέχισε σε άλλο σημείο ο Γιώργος Μαρίνος - έχει δύναμη. Δεν μπορεί να του κλέβουν τη δύναμη αυτή και την ψήφο τα κόμματα που εκπροσωπούν τους βιομηχάνους, τους τραπεζίτες και τους εφοπλιστές. Πρέπει συνειδητοποιηθεί αυτό, να γίνει το μεγάλο βήμα, να απελευθερωθείτε».

Υπογράμμισε την ανάγκη οι εργάτες να γίνουν πιο απαιτητικοί, να διεκδικούν ακόμη πιο αποφασιστικά και να οργανώνονται. Στο όνομα της οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού να μην επιτρέψουν να μειωθούν μισθοί, συντάξεις και να καταργηθούν δικαιώματα. «Θέλει δύναμη και πρέπει να αντισταθείτε μαζί με τους κομμουνιστές. Μπορεί να μη συμφωνείτε σε όλα, αλλά συμφωνούμε σε μια γραμμή: Οτι ο εργάτης δεν πρέπει να σκύβει το κεφάλι. Πρέπει να διεκδικεί και μαζί να προβληματιζόμαστε για να διαμορφώσουμε το έδαφος για μια άλλη κοινωνία» κατέληξε το στέλεχος του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ