Σάββατο 8 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα μονοπώλια και μόνο πρέπει να πληρώσουν την κρίση

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και την τοποθέτηση του Ελληνα πρωθυπουργού

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και την τοποθέτηση του Ελληνα πρωθυπουργού υπογραμμίζεται:

«Εμπαίζουν τους λαούς και ματαιοπονούν ταυτόχρονα οι φιλελεύθερες και οι σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις της ΕΕ με τις θέσεις που προτείνουν στους G20 για νέους κανόνες λειτουργίας του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, εποπτείας και διαφάνειας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η καπιταλιστική κρίση. Εκφράζουν τη χρεοκοπία κάθε μορφής καπιταλιστικής διαχείρισης.

Οι κυβερνήσεις της ΕΕ γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ότι κανόνες και διαφάνεια δεν μπορεί να υπάρξουν στην απελευθερωμένη παρασιτική δράση των τεράστιων κεφαλαίων, και πολύ περισσότερο δεν μπορεί να βρεθεί μηχανισμός που να απαλλάσσει τον καπιταλισμό από την αναρχία, την ανισομετρία και τις κρίσεις.

Η ΕΕ, φιλελεύθερες και σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις έχουν ενιαία γραμμή μόνο στο να φορτώσουν την κρίση στους λαούς. Αυτό κάθε άλλο παρά αναιρεί την όξυνση των αντιθέσεών τους σχετικά με την αντιμετώπιση του ανταγωνισμού των άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων, λόγω της ανισομετρίας στο εσωτερικό της ΕΕ και του ανταγωνισμού των μονοπωλίων τους.

Η εργατική τάξη και οι αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να απορρίψουν χωρίς συζήτηση τη θέση του πρωθυπουργού ότι είμαστε όλοι κοινωνικά υπεύθυνοι και πρέπει να συμβάλουμε για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που έρχεται. Η κρίση στην ΕΕ οφείλεται στην υπερσυσσώρευση κερδών από τα μονοπώλια, που υπηρετεί η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της. Τα μονοπώλια και μόνο πρέπει να την πληρώσουν.

Τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να φοβηθούν την αναμέτρηση, την ανυπακοή και την απειθαρχία προς την ΕΕ και τα κόμματά της. Πρέπει να αντιμετωπίσουν τη στρατηγική της ΕΕ. Αυτή τους υποχρέωσε να πληρώσουν τα κέρδη των μονοπωλίων. Τώρα επιδιώκει να πληρώσουν και την κρίση τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ