Σάββατο 8 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περί διγλωσσίας υφυπουργών...

«Διγλωσσία» ανακάλυψε ο αστικός Τύπος ανάμεσα στους δυο υφυπουργούς Παιδείας για το θέμα του «ελέγχου» των κολεγίων, επειδή ο Σπ. Ταλιαδούρος είπε ότι με το νόμο της ΝΔ μπαίνει τάξη και ελέγχονται τα κολέγια κι ο Αν. Λυκουρέντζος είπε ότι με βάση την απόφαση του ευρωδικαστηρίου φαίνεται ότι δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα κολέγια που συμπράττουν με ξένα πανεπιστήμια. Η «Αυγή» μάλιστα ανακάλυψε και κυβερνητικό ρήγμα το οποίο τονίζει με τον τίτλο: «Σπάει το μέτωπο για τα κολέγια ο Λυκουρέντζος».

Ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση το καλοκαίρι θεσπίζει κάποιους υποτυπώδεις και σχεδόν ανούσιους ελέγχους, προκειμένου να αδειοδοτήσει τα κολέγια και σημειώνει ότι εφόσον τα (αδειοδοτημένα πια) κολέγια συνάψουν συμφωνίες με ξένα πανεπιστήμια, τότε ο μόνος που μπορεί να τα ελέγξει είναι το ξένο πανεπιστήμιο και το κράτος στο οποίο εδρεύει το πανεπιστήμιο. Αυτά τα γνωρίζει πολύ καλά η κυβέρνηση και οι δυο υφυπουργοί. Το ίδιο πράγμα είπαν, απλά ο ένας αναφέρθηκε στο πρώτο σκέλος του νόμου κι άλλος στο δεύτερο.

Αυτά για να μη δημιουργούνται αυταπάτες περί κυβερνητικού ρήγματος ή περί «καλού» και «κακού» υφυπουργού, όπου ίσως θα ήθελαν να επενδύσουν και οι οπορτουνιστές. Η μόνη λύση είναι αγώνας για κατάργηση του νόμου, που δε βάζει τάξη αλλά προετοιμάζει το έδαφος για την ευρωοδηγία, και απειθαρχία, ανυπακοή, μη εφαρμογή της ίδιας της οδηγίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ