Σάββατο 8 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ
Να δυσκολέψουμε τα κόμματα του ευρωμονόδρομου στα σχέδιά τους

Διήμερη περιοδεία στην Αίγινα πραγματοποίησε το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής της Α' Πειραιά

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τη βουλευτή Α' Πειραιά και Νήσων του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου και το νομαρχιακό σύμβουλο της ΝΑΣ Κώστα Τζατζάνη, πραγματοποίησαν διήμερη περιοδεία στην Αίγινα.

Στα πλαίσια της περιοδείας συναντήθηκαν με το δήμαρχο της Αίγινας, αναδεικνύοντας τα προβλήματα της ύδρευσης, της αποχέτευσης, του πολεοδομικού σχεδιασμού αλλά και των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και την αύξηση των εισιτηρίων, ζητώντας άμεση λύση.

Επισκέφτηκαν το ΙΚΑ, όπου οι ελλείψεις γιατρών είναι έντονες στο νησί. Μίλησαν με εργαζόμενους της ΔΕΗ, της Εφορίας αλλά και με εμποροϋπαλλήλους μεγάλου σούπερ μάρκετ, αναδεικνύοντας τα προβλήματα των εργαζομένων για τα ασφαλιστικά και για τους μισθούς και τις κατακτήσεις που πρέπει να διαφυλάξουν. Συναντήθηκαν με επιτροπή κατοίκων για την προστασία της περιοχής Λεοντείου από την υποβάθμιση. Επίσης, επισκέφθηκαν το χώρο που στεγάζεται σήμερα το έργο του μεγάλου γλύπτη Καπράλου και είδαν από κοντά την απαράδεκτη αντιμετώπιση και τις παραλείψεις της πολιτείας απέναντι σ' αυτή τη σημαντική πολιτιστική κληρονομιά και τη δημιουργία μουσείου υποσχόμενοι να αναδείξουν το θέμα σε όλους τους αρμόδιους φορείς.

Κατά την επίσκεψη στο γεωργικό συνεταιρισμό Αίγινας συζήτησαν για τα θέματα της φυστικοκαλλιέργειας και της αναγκαίας υποστήριξης που χρειάζονται από το Κράτος και ιδιαίτερα στη διαφήμιση του προϊόντος που χαρακτηρίζει το νησί.

Την Τετάρτη το απόγευμα η Διαμάντω Μανωλάκου, μίλησε και ανέλυσε τις θέσεις για το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ, όπου αναπτύχθηκε πλούσια συζήτηση για την αναγκαιότητα ισχυροποίησης της συμμαχίας της εργατικής τάξης με τους μικρομεσαίους, τους νέους και τις γυναίκες για αντεπίθεση. Για να μην πληρώσει ο εργαζόμενος κόσμος τα σπασμένα της κρίσης. Για να δυσκολέψουμε τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και τα σχέδιά τους να κοροϊδεύουν, να παραπλανούν, να εκβιάζουν και να αποπροσανατολίζουν το λαό με ψεύτικες διακηρύξεις και κούφια λόγια. Οπως και αντεπίθεση σε εκείνες τις δυνάμεις που μεταμορφώνονται από μέρα σε μέρα και ανάλογα πού φυσά ο άνεμος είναι διαθέσιμοι ως αναχώματα, να εμποδίζουν τη μετακίνηση δυνάμεων προς αγωνιστικές - ριζοσπαστικές θέσεις.

Τέλος, κάλεσε το λαό της Αίγινας σε αντεπίθεση. Να ορθώσει το ανάστημά του για ισχυρό ΚΚΕ και να συμβάλει σε ένα συνέδριο αντεπίθεσης, για πραγματική αλλαγή που εξουσία θα είναι ο λαός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ