Σάββατο 8 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να στραφούν ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΕΝΩΣΗ και τα κόμματά της τα λαϊκά στρώματα

ΚΚΕ: Η εργατική τάξη και οι αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να απορρίψουν χωρίς συζήτηση τη θέση του πρωθυπουργού ότι είμαστε όλοι κοινωνικά υπεύθυνοι και πρέπει να συμβάλουμε για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης

Για τα παζάρια που θα κάνουν, κυρίως με τις ΗΠΑ, ώστε να διεκδικήσουν έναν ενισχυμένο ρόλο της ΕΕ στο νέο «διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα», που να κατοχυρώνει τα συμφέροντα των ευρωμονοπωλίων, συζήτησαν οι ηγέτες της ΕΕ στη χτεσινή έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, για τη διαχείριση της κρίσης. Παράλληλα, ανέθεσαν στην Κομισιόν και το ΕΚΟΦΙΝ να υποβάλουν στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής μια ευρωπαϊκή στρατηγική, με βάση τη Στρατηγική της Λισαβόνας και το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, για να αντιμετωπιστεί η οικονομική επιβράδυνση.

Η ΕΕ, φιλελεύθερες και σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις έχουν ενιαία γραμμή στο να φορτώσουν την κρίση στους λαούς. Αυτό δεν αναιρεί την όξυνση των αντιθέσεών τους σχετικά με την αντιμετώπιση του ανταγωνισμού των άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων, λόγω της ανισομετρίας στο εσωτερικό της ΕΕ και του ανταγωνισμού των μονοπωλίων τους. Τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να φοβηθούν την αναμέτρηση, την ανυπακοή και την απειθαρχία προς την ΕΕ και τα κόμματά της. Πρέπει να εναντιωθούν στη στρατηγική της ΕΕ και των κομμάτων της.


ΣΕΛ.  11

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ