Σάββατο 8 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το συλλαλητήριο και οι ... αρεστοί στον Τύπο

Γρηγοριάδης Κώστας

Για κάποιους, οι χιλιάδες των μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών και γονιών που συγκεντρώθηκαν προχτές στο συλλαλητήριο στην Ομόνοια... ήταν όλοι μέλη του ΚΚΕ! Ετσι παρουσιάστηκε η συγκεκριμένη κινητοποίηση από «ΤΑ ΝΕΑ», το «ΕΘΝΟΣ», την «Καθημερινή». Για κάποιους άλλους ακόμα πιο «αντικειμενικούς», βλέπε «Ελευθεροτυπία», «Αυγή», αυτή η μεγάλη κινητοποίηση δεν υπήρξε καν, ενώ αναγορεύτηκε σε συλλαλητήριο η σαφώς μικρότερη σύναξη των Προπυλαίων, κάτω από τα πανό του Πολυτεχνείου, της ΟΛΜΕ και της παράταξης του ΣΥΝ στην ΠΟΣΔΕΠ.

Οσο για τα κανάλια, σύσσωμα ριγμένα στην «αντικειμενική ενημέρωση», εξαφάνισαν το συλλαλητήριο της Ομόνοιας και εν χορώ πρόβαλαν ως εκφραστές των αντιδράσεων κατά της κυβερνητικής πολιτικής τους προέδρους των ΟΛΜΕ και ΠΟΣΔΕΠ και μια φοιτήτρια του ΣΥΝ που εξέφραζε τη στήριξή της στις συγκεκριμένες ηγεσίες (ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ) των εκπαιδευτικών.

Κάποιοι «δημοσιογράφοι», μάλιστα, έφτασαν στο σημείο να πουν (εκτός αέρα) ότι τάχα δεν μπορούμε να προβάλουμε την κινητοποίηση των μαθητών, γιατί ...είναι ανήλικοι. Μα, δεν είναι εγκληματίες! Εκτός κι αν έτσι τους βλέπουν. Πράγμα διόλου απίθανο, αφού η κυβέρνηση έχει ήδη δώσει τον τόνο με τους εισαγγελείς και την ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων από εισαγγελείς και ΓΑΔΑ, ενώ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, που δήθεν κόπτονται για το δίκαιο των αιτημάτων των μαθητών οι μεν και για τους ίδιους τους μαθητικούς αγώνες οι δε, τόσες μέρες που έχει αποκαλυφθεί η επιχείρηση ποινικοποίησης των καταλήψεων με την εισαγγελική εντολή, δεν έχουν βγάλει άχνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ