Πέμπτη 18 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκατοντάδες στα νοσοκομεία από τα δακρυγόνα

Αναπάντητα άφησε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος τα ερωτήματα για το πόσο τα δακρυγόνα είναι καρκινογόνα και βλάπτουν την υγεία των ανθρώπων

Την παραδοχή ότι εκατοντάδες περιστατικά μεταφέρθηκαν με σοβαρά προβλήματα στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας λόγω των δακρυγόνων έκανε χτες ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, στη διάρκεια της χτεσινής απολογιστικής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας προχώρησε σε αυτή την παραδοχή στην προσπάθειά του να αποδείξει την καλή λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων. «Τα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας, και κυρίως στα αστικά κέντρα, αντιμετώπισαν μεγάλο βάρος περιστατικών που ήταν συνέπεια των κινητοποιήσεων, των διαδηλώσεων. Εκατοντάδες περιστατικά που κυριολεκτικά φόρτωσαν τα νοσοκομεία» είπε -χωρίς να ερωτηθεί - ο υπουργός Υγείας, για να προσθέσει λίγο αργότερα: «Τα δακρυγόνα στους δρόμους πολλούς που είχαν αναπνευστικά προβλήματα τους έστειλαν στα νοσοκομεία». Να σημειωθεί ότι, κατά τη διάρκεια της όξυνσης των επεισοδίων τις προηγούμενες ημέρες, το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) του υπουργείου Υγείας ενημέρωνε επισήμως τον Τύπο για μερικές δεκάδες ελαφρά τραυματίες στα νοσοκομεία της χώρας, που έρχεται σε αντίθεση με τη χτεσινή παραδοχή.

Η δημόσια παραδοχή προκάλεσε πλήθος ερωτήσεων απ' τους δημοσιογράφους και ιδιαίτερα για την επικινδυνότητα για την υγεία των ανθρώπων απ' τα δακρυγόνα. Στο ερώτημα αν το «υπουργείο Υγείας έχει άποψη για τη χρήση τέτοιων δακρυγόνων που μπορεί να είναι και καρκινογόνα και να έχουν βλάβες», ο υπουργός απέφυγε ν' απαντήσει λέγοντας: «Το αντικείμενό μας δεν είναι αυτό εδώ, είναι κατά πόσον ανταποκρίθηκαν τα νοσοκομεία και μπορώ να σας πω ότι ανταποκρίθηκαν πλήρως και επαρκώς σε όλα τα αστικά κέντρα, γι' αυτό και δεν ακούστηκε το ελάχιστο παράπονο». Ωστόσο, οι δημοσιογράφοι επέμεναν στις ερωτήσεις και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος υποχρεώθηκε να δηλώσει: «Θα το εξετάσουν αυτό οι χημικοί. Οι διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί τότε ήταν εκείνες που και εσείς γνωρίζετε». Και ο υπουργός κατέληξε: «Θέσατε ένα θέμα στο οποίο θα πάρετε απάντηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ