Πέμπτη 18 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Η νεολαία έχει έναν κοινό εχθρό, τον ιμπεριαλισμό»

Ανακοίνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικής Νεολαίας για τις κινητοποιήσεις στην Ελλάδα

Την αλληλεγγύη της στον αγώνα της ελληνικής νεολαίας εκφράζει με ανακοίνωσή της η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικής Νεολαίας (ΠΟΔΝ).

Η ΠΟΔΝ εκφράζει τα συλλυπητήριά της και καταδικάζει απερίφραστα τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, σημειώνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση και η ηγεσία της αστυνομίας φέρουν ακέραια την ευθύνη για τη δολοφονία. «Είναι ένα αποτέλεσμα της εκπαίδευσης και του προσανατολισμού των δυνάμεων ασφαλείας, οι οποίες στρέφονται ευθέως κατά του λαϊκού κι εργατικού κινήματος, ενάντια στον αγώνα της νεολαίας. Τέτοια περιστατικά μπορούν να προκύψουν μόνο ύστερα από τις οδηγίες της ΕΕ για τον περιορισμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων με την εφαρμογή του ευρωτρομονόμου από τους ιμπεριαλιστές», σημειώνει.

Η ΠΟΔΝ χαιρετίζει τις μεγάλες διαδηλώσεις και τους αγώνες της νεολαίας της Ελλάδας, τονίζοντας ότι πέρα από την οργή για τη δολοφονία του 15χρονου, «αυτός ο αγώνας δείχνει ότι σε συνθήκες της οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού, οι νέοι μπορούν να δουν πιο καθαρά ότι μόνο μέσω του αγώνα μπορεί να προβάλλουν αιτήματα για τα πλήρη δικαιώματα στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή. Η ΠΟΔΝ υπογραμμίζει τη στήριξή της στην αντιπαράθεση που δίνει το νεολαιίστικο και το εργατικό κίνημα στην Ελλάδα με τους μηχανισμούς που στόχο έχουν να δυσφημίσουν και να αποπροσανατολίσουν τον αγώνα τους».

Παράλληλα, χαιρετίζει τις «διαδηλώσεις αλληλεγγύης σε πολλές άλλες χώρες που γίνονται αυτό το διάστημα, αποδεικνύοντας ότι η νεολαία έχει έναν κοινό εχθρό, τον ιμπεριαλισμό».

«Τώρα, όπως και πριν, είμαστε σίγουροι ότι η οργανωμένη πάλη της νεολαίας και των λαών είναι ο μόνος τρόπος για να φτάσουμε στη νίκη και καλούμε όλες τις οργανώσεις - μέλη και φίλους της ΠΟΔΝ να ενισχύσουν τις προσπάθειές τους στην εξάπλωση του τι πραγματικά συμβαίνει στην Ελλάδα ως έναν τρόπο για να ενισχύσουν το δικό τους αγώνα! Θα νικήσουμε τον ιμπεριαλισμό!», καταλήγει η ΠΟΔΝ.

  • Στο μεταξύ, ξένες οργανώσεις νεολαίας εξακολουθούν να στέλνουν στην ΚΝΕ μηνύματα αλληλεγγύης στον αγώνα του λαού και της νεολαίας της Ελλάδας. Τέτοια μηνύματα έστειλαν: Η ΚΝ Αυστρίας, η Ενωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Καναδά, η ΚΝ Γαλλίας, η ΚΝ Ολλανδίας, η Ενωση ΚΝ Ουκρανίας, η ΚΝ Αρμενίας, η Συνδικαλιστική Ενωση Φοιτητών Ελβετίας (SISA).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ