Πέμπτη 18 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΕ
Ενάντια στα σχέδια για το χρόνο εργασίας

Πληθαίνουν τα κόμματα που συνυπογράφουν την κοινή ανακοίνωση

Νέα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα προστίθενται στη λίστα εκείνων που συνυπογράφουν την κοινή ανακοίνωση σχετικά με τους αγώνες των εργαζομένων στην ΕΕ ενάντια στην οδηγία για το χρόνο εργασίας και στην έκθεση Σέρκας. Στην ανακοίνωση σημειώνεται:

«Τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα χαιρετίζουν τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και της νεολαίας που πραγματοποιούνται σε όλη την Ευρώπη ενάντια στην οδηγία της ΕΕ για το χρόνο εργασίας και στην αντίστοιχη έκθεση (Σέρκας) που συζητιούνται στο Ευρωκοινοβούλιο. Αυτή η οδηγία δεν αποσκοπεί μόνο στην εκμηδένιση στοιχειωδών δικαιωμάτων των εργατών, αλλά και επιδιώκει να επιφέρει ένα ισχυρό χτύπημα στο οργανωμένο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την υποστήριξή μας στους αγώνες των ταξικών συνδικάτων ενάντια στην επέκταση των εβδομαδιαίων εργάσιμων ωρών στις 65 και πάνω, κατηγορηματικά απορρίπτουμε τη διάκριση του εργάσιμου χρόνου σε "ενεργό" και "ανενεργό", καθώς και την παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων».

Ανάμεσα στα κόμματα που υπογράφουν έως τώρα την ανακοίνωση είναι και τα εξής: Εργατικό Κόμμα Βελγίου, Κομμουνιστικό Κόμμα Βρετανίας, Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Βρετανίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Φινλανδίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, Κομμουνιστικό Κόμμα Ιρλανδίας, Σοσιαλιστικό Κόμμα Λετονίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Λουξεμβούργου, Πορτογαλικό Κομμουνιστικό Κόμμα, Κομμουνιστικό Κόμμα Ισπανίας, Κομμουνιστικό Κόμμα των Λαών της Ισπανίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Σουηδίας, Κομμουνιστικό Κόμμα στη Δανία, Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας (Σερβία), Κομμουνιστικό Κόμμα Πολωνίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ