Πέμπτη 18 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΩΣ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
Συνεπείς στο ραντεβού του αγώνα

Δυναμικές συγκεντρώσεις με ξεχωριστές παρουσίες κατά περιοχή κατέγραψε η χτεσινή μέρα σε όλη τη χώρα

Από τη συγκέντρωση στη Λάρισα

*

Από τη συγκέντρωση στη Λάρισα
Την ανάγκη να δυναμώσουν οι οργανωμένοι αγώνες ενάντια στην πολιτική που στηρίζει το κεφάλαιο ανέδειξαν οι εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα, ανταποκρινόμενοι αποφασιστικά στο κάλεσμα των ταξικών δυνάμεων. Δυναμικές κινητοποιήσεις έγιναν παρά τη συνεχή βροχή στις πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, σε Κατερίνη, Νάουσα, Κοζάνη κλπ. Στη Λάρισα δυναμική ήταν η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία της πόλης και η πορεία που ακολούθησε. Στην κινητοποίηση ξεχώρισε η παρουσία των εργατών της «Ραπτέξ» που έμειναν χωρίς δουλειά, ύστερα από το κλείσιμο της επιχείρησης.

Στο Βόλο οι εργαζόμενοι ένωσαν ακόμα μία φορά τη φωνή τους με τους μαθητές και φοιτητές. Συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν ακόμα σε Τρίκαλα και Καρδίτσα, όπως και στα Γιάννενα. Στην Κέρκυρα, η δυνατή βροχή δεν εμπόδισε τους διαδηλωτές, ενώ στο Αγρίνιο τη δική τους θέση πίσω από τα πανό του ΠΑΜΕ πήραν οι εργαζόμενοι της κεραμοποιίας ΚΑΤΣΙΚΗ που συνεχίζουν να παλεύουν για να μη χάσουν τη δουλειά τους.

Εργάτες, φοιτητές και μαθητές διαδήλωσαν μαζί στις μεγάλες πόλεις της Στερεάς Ελλάδας και της Εύβοιας. Στην Πάτρα, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Γεωργίου και στη συνέχεια πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Ξάστερο μήνυμα έστειλαν και όσοι συμμετείχαν στο συλλαλητήριο της Αμαλιάδας («Στη βία και στην καταστολή απαντάμε με οργανωμένη πάλη λαϊκή» έγραφε το κεντρικό πανό). Με τη συμμετοχή πολλών μεταναστών εργαζομένων πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στη Λήμνο. Στη Μυτιλήνη οι διαδηλωτές κάλεσαν το λαό να αντιπαλέψει την πολιτική που στηρίζει την ασυδοσία των εφοπλιστών και ευθύνεται για το συχνό αποκλεισμό του νησιού από την υπόλοιπη χώρα.

Στη διαδήλωση που έγινε στα Χανιά, προπορεύονταν τα οχήματα των αγροτών που συσπειρωμένοι στην ΠΑΣΥ έφεραν στο προσκήνιο την ανάγκη εργατιά - αγροτιά να αντιπαλεύουν μαζί τα μονοπώλια. Ανάλογη συγκέντρωση έγινε και στο Ηράκλειο, όπως και σε άλλες πόλεις της Κρήτης. Κινητοποιήσεις έγιναν σε όλους τους νομούς της χώρας, ενώ τη σκυτάλη παίρνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στην Κάλυμνο και αύριο στη Χίο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ