Πέμπτη 18 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Στο πόδι στεριά και θάλασσα

Περιφρουρημένα και οργανωμένα οι εργαζόμενοι πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους

Μαζικό ήταν και χτες το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στον Πειραιά

*

Μαζικό ήταν και χτες το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στον Πειραιά
Από εργάτες στεριάς και θάλασσας ξεσηκώθηκε ξανά χτες το απόγευμα το πρώτο λιμάνι της χώρας. Εργαζόμενοι από εργοστάσια, τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, εμπορικά καταστήματα, υπάλληλοι, ναυτεργάτες, συνταξιούχοι και μαζί τα παιδιά τους, φοιτητές, μαθητές και η εργαζόμενη νεολαία, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, συγκρότησαν μια μαζική διαδήλωση. Με τα συγκροτημένα, οργανωμένα και καλά περιφρουρημένα μπλοκ τους, τα απανωτά τους συνθήματα, έστειλαν αποφασιστικό μήνυμα αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική. Απάντησαν στην ένταση της κρατικής βίας και καταστολής.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν λίγο πριν τις 7 το απόγευμα στην πλατεία Λουδοβίκου του Ηλεκτρικού Σταθμού Πειραιά. Από το βήμα της συγκέντρωσης χαιρετισμό απηύθυναν ο Αντρέας Μαρκοζάνες από το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πειραιά (ΣΑΣΠ) και ο Γιώργος Παπαβασιλείου, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Μονίμων Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ). Η Κούλα Κυριακοπούλου από τη Γραμματεία ΠΑΜΕ Πειραιά ήταν η κεντρική ομιλήτρια.

Ολος αυτός ο κόσμος με προμετωπίδα το πανό της Γραμματείας που ανέγραφε «την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο», τους νεολαίους στην πρώτη γραμμή και βροντοφωνάζοντας συνθήματα, ξεκίνησε πορεία στους δρόμους γύρω από το λιμάνι, στο κέντρο του Πειραιά. Παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής την Ελπίδα Παντελάκη, γραμματέα της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ