Πέμπτη 18 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Συναίνεση και πυγμή για «μεταρρυθμίσεις»
  • Στην προσπάθειά της να αποδείξει στα διεθνή και εγχώρια κέντρα ότι παραμένει «ισχυρή», επιταχύνει το «πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων» και επιδεικνύει πυγμή απέναντι στους λαϊκούς αγώνες
  • Νέα συκοφαντική επίθεση του κυβερνητικού εκπροσώπου κατά των μαθητικών κινητοποιήσεων

Πολιτική και κοινωνική συναίνεση αλλά και πυγμή θα χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση προκειμένου να προωθήσει νέα αντιλαϊκά μέτρα στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της κρίσης υπέρ του κεφαλαίου.

Πιεζόμενη και από οικονομικά κέντρα, εντός και εκτός της χώρας, η κυβέρνηση πασχίζει να αποδείξει ότι παραμένει «ισχυρή» και μπορεί να φέρει σε πέρας την αποστολή της, δηλαδή την υλοποίηση του προγράμματος των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων μετατρέποντας την καπιταλιστική κρίση σε «ευκαιρία» για την παραπέρα ενίσχυση του κεφαλαίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κληθείς να σχολιάσει προβλέψεις «διεθνών οίκων αξιολόγησης» για ραγδαία επιδείνωση στα δημοσιονομικά και αύξηση του ελλείμματος, φρόντισε να καθησυχάσει τους διεθνείς οργανισμούς - θεματοφύλακες του παγκόσμιου καπιταλισμού. «Οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες και οι προσπάθειες για τη σταθεροποίηση της οικονομίας θα είναι συνεχείς», διαβεβαίωσε ο Ευ. Αντώναρος, ενώ δε δίστασε να απαντήσει στον πρόεδρο του ΣΕΒ που άφησε αιχμές για το αν η κυβέρνηση είναι «ικανή» να προωθήσει «ένα μακρόπνοο πρόγραμμα απαραίτητων αλλαγών» στην οικονομία, στη δημόσια διοίκηση και στην Παιδεία. «Η σημερινή κυβέρνηση είναι ισχυρή και ανταποκρίνεται στην αποστολή της», απάντησε ο εκπρόσωπος, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Δημ. Δασκαλόπουλου.

Επιδίωξη της κυβέρνησης βέβαια να ανταποκριθεί στην αποστολή της με όσο το δυνατόν μικρότερη «κοινωνική αναταραχή», ποντάροντας και στη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ και της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Ωστόσο, την ίδια στιγμή εμφανίζεται έτοιμη να προχωρήσει σε επίδειξη πυγμής απέναντι στους λαϊκούς αγώνες. Στην κατεύθυνση αυτή, αξιοποιεί τη δράση των κουκουλοφόρων προκειμένου να «ωριμάσει» στην κοινωνία η «ανάγκη» της δυναμικής αντιμετώπισης των κινητοποιήσεων. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προχώρησε χτες σε μια συκοφαντική επίθεση κατά των μαθητικών κινητοποιήσεων, επαναλαμβάνοντας τον άθλιο ισχυρισμό περί «δυναμικών μειοψηφιών», ενώ την ίδια στιγμή αναμάσησε τη γνωστή θεωρία των μεμονωμένων συμβάντων προσφέροντας πλήρη κάλυψη στην αστυνομική βία. «Οι λίγοι δεν έχουν το δικαίωμα να εμποδίζουν την πρόσβαση των πολλών στους χώρους μάθησης και παιδείας», αποφάνθηκε ο Ευ. Αντώναρος, αμφισβητώντας μάλιστα και το δημοκρατικό τρόπο λήψης των αποφάσεων στα σχολεία. «Θα ήθελα να μάθω πόσοι προσέρχονται στην ψηφοφορία για να ψηφίσουν και με τι πλειοψηφίες λαμβάνονται οι αποφάσεις», συνέχισε προκλητικά, δίχως ωστόσο να παρουσιάσει κάποιο συγκεκριμένο παράδειγμα ή στοιχεία. Αυτό δεν τον εμπόδισε να επαναλαμβάνει διαρκώς ότι «είναι λίγοι πάντως».

Παράλληλα «έκλεισε το μάτι» στα Σώματα Ασφαλείας, επιμένοντας να χαρακτηρίζει «μεμονωμένα περιστατικά» τα ατέλειωτα «κρούσματα» αστυνομικής βίας. Κληθείς να σχολιάσει την προκλητική δικαστική απόφαση που ουσιαστικά αθωώνει τους αστυνομικούς που πρωταγωνίστησαν στον άγριο ξυλοδαρμό του Κύπριου φοιτητή στη Θεσσαλονίκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι δε σχολιάζει αποφάσεις της Δικαιοσύνης αλλά ταυτόχρονα συμπεριέλαβε τον ξυλοδαρμό στα «μεμονωμένα περιστατικά κάποιων οργάνων της αστυνομίας», τα οποία η κυβέρνηση καταδικάζει, εννοείται μόνο στα λόγια... Επίσης, ο Ευ. Αντώναρος επικαλέστηκε άγνοια και απέφυγε να σχολιάσει βίντεο που προβλήθηκε το προηγούμενο βράδυ σε τηλεοπτική εκπομπή που εμφανίζει «κουκουλοφόρους», οπλισμένους με λοστούς, να βγαίνουν μέσα από τις γραμμές των ΜΑΤ. Σημειώνεται ότι την ίδια στάση είχε τηρήσει όταν είχε κληθεί να σχολιάσει τις φωτογραφίες που έδειχναν άνδρα των ειδικών δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ να σημαδεύει με όπλο τους διαδηλωτές...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ