Πέμπτη 18 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ - ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
Μεγάλα τα προβλήματα Υγείας και Πρόνοιας

Σχετική Ερώτηση κατέθεσε το ΚΚΕ

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με θέμα τα προβλήματα στη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου και των Κέντρων Υγείας Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας Νομού Εβρου, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου. Στην Ερώτησή τους οι κομμουνιστές βουλευτές, πιο συγκεκριμένα, σημειώνουν:

«Σε περιοχές του Βόρειου Εβρου διαπιστώθηκε ότι ένα από τα κύρια προβλήματα που ταλαιπωρούν τους κατοίκους είναι οι παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας στο δημόσιο τομέα, εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό (ιατρικό, νοσηλευτικό, βοηθητικό). Συγκεκριμένα:

Το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, το οποίο εξυπηρετεί τους κατοίκους όλου του Βόρειου Εβρου, αλλά δέχεται και το σύνολο σχεδόν των οικονομικών μεταναστών που εισέρχονται στη χώρα μας, διαθέτει μόνο 113 κρεβάτια και λειτουργεί με μεγάλες ελλείψεις προσωπικού:

  • 67 νοσηλευτές ΤΕ αντί των 77 που είναι οι οργανικές θέσεις, και 55 ΔΕ αντί των 62.
  • 27 γιατροί όλων των ειδικοτήτων αντί των 39 που προβλέπονται.

Επίσης, η μονάδα τεχνητού νεφρού λειτουργεί με έναν μόνο γιατρό, ενώ ο αξονικός τομογράφος και το μηχάνημα οστεοπόρωσης δε λειτουργούν γιατί δεν υπάρχουν γιατροί.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ

ICON

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ
Επίσης, τα Κέντρα Υγείας της περιοχής (Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας) λειτουργούν με μεγάλες και σημαντικές ελλείψεις προσωπικού. Δηλαδή:

  • Στο Κέντρο Υγείας Διδυμοτείχου υπηρετούν μόνο 6 γιατροί από τους 13 που θα έπρεπε να υπάρχουν, ενώ στο ΚΥ Ορεστιάδας μόνο 8 από τους 34.

Επίσης, δεν έχουν πληρωθεί τις εφημερίες και υπερωρίες τους.

Αλλά και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ορεστιάδας λειτουργεί με έναν μόνο γιατρό αντί 8 που προβλέπονται.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι οι προσφερόμενες υπηρεσίες Υγείας στο λαό της περιοχής να υποβαθμίζονται, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού, το οποίο εργάζεται υπό δυσβάσταχτες συνθήκες.

Η κατάσταση αυτή δεν είναι τυχαία. Είναι συνειδητή πολιτική επιλογή των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του δημόσιου τομέα Υγείας, για να οδηγείται ο κόσμος στον ιδιωτικό τομέα, βάζοντας το χέρι βαθιά στην τσέπη. Βασικός άξονας αυτής της πολιτικής είναι να διευκολυνθεί η διεύρυνση της δράσης των επιχειρηματικών ομίλων στο χώρο της Υγείας.

Επειδή η Υγεία, σαν κοινωνικό αγαθό που είναι, πρέπει να παρέχεται αποκλειστικά μέσα από το δημόσιο τομέα, δωρεάν και ισότιμα προς όλους,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. υπουργοί αν προτίθεται η κυβέρνηση να λύσει άμεσα όλα τα παραπάνω προβλήματα του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου και των Κέντρων Υγείας Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ