Πέμπτη 18 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Στο πλευρό των Ούγγρων απεργών

Σε μήνυμά του καταγγέλλει την απεργοσπασία από Ελληνες εργαζόμενους και ζητάει να σταματήσει η άθλια μεθόδευση

Την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους στις μεταφορές (αέρος και εδάφους) στην Ουγγαρία εκφράζει σε μήνυμά της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, καταγγέλλοντας τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που στήθηκε από την Ελλάδα για να σπάσει την πολυήμερη απεργία των εργαζομένων στο αεροδρόμιο «Ferihegy» της πρωτεύουσας της Ουγγαρίας, όπως αποκάλυψε χτες ο «Ρ». Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν την απεργοσπασία ως «σημαντική συμβολή για την ομαλή λειτουργία του αεροδρομίου και τη διευκόλυνση των επιβατών». Οι εργαζόμενοι στον έλεγχο αποσκευών απεργούν εδώ και 8 μέρες ενάντια στα σχέδια για απολύσεις, διεκδικώντας παράλληλα την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Από το 2005 έχουν απολυθεί 100 συνάδελφοί τους.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της διοίκησης του αεροδρομίου, μια ομάδα 23 Ελλήνων και 31 Ούγγρων έχουν προσληφθεί για να καλύψουν τις κενές θέσεις των απεργών. Τα εργατικά συνδικάτα έχουν χαρακτηρίσει την πράξη αυτή «εξοργιστική». Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί με ποιο τρόπο, υπό ποιες συνθήκες και από ποια εταιρεία στάλθηκαν στη Βουδαπέστη Ελληνες απεργοσπάστες, ούτε αν τελικά η διοίκηση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) «Ελευθέριος Βενιζέλος» συνέβαλε σ' αυτή τη διαδικασία, παρά τις δηλώσεις της περί άγνοιας για το γεγονός αυτό. Αξίζει να σημειωθεί ότι η γερμανική «Χόχτιφ», ιδιοκτήτρια του ΔΑΑ, είναι επίσης μεγαλομέτοχος του αεροδρομίου της Βουδαπέστης, το οποίο εξαγόρασε πέρσι από τη βρετανική «BAA PLC» στην τιμή των 1,9 δισ. ευρώ.

Με παρέμβαση στο υπουργείο Απασχόλησης, το ΠΑΜΕ απαίτησε να σταματήσει η άθλια μεθόδευση της απεργοσπασίας. Στο μήνυμά του διαβεβαιώνει πως θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν να αποκαλυφθούν και να αντιμετωπιστούν οι αντεργατικοί μηχανισμοί. «Εκφράζουμε τη στήριξη και την αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στις μεταφορές (αέρος και εδάφους) στην Ουγγαρία, για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Το ΠΑΜΕ, όλο το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στη χώρα μας είναι στο πλευρό τους. Κάθε νίκη είναι και δική μας νίκη. Ζήτω η εργατική αλληλεγγύη. Τη νίκη θα φέρει ο αγώνας», σημειώνεται στο μήνυμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ