Παρασκευή 13 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Ενίσχυση της «πολιτικής σταθερότητας»

Διαψεύδει ακόμα μια φορά τα σενάρια για πρόωρες εκλογές και συνεργασία με το ΛΑ.Ο.Σ., επιδιώκοντας να δημιουργήσει κλίμα πολιτικής σταθερότητας και να διευκολύνει την υλοποίηση της αντιλαϊκής επίθεσης

Να βάλει «φρένο» στα σενάρια για πρόωρες εκλογές και συνεργασία με το ΛΑ.Ο.Σ. επιχείρησε για ακόμα μια φορά ο Κ. Καραμανλής, επιδιώκοντας να διευκολύνει την επιτάχυνση της αντιλαϊκής επίθεσης.

Ο πρωθυπουργός έκρινε σκόπιμο να επανέλθει στα θέματα αυτά κατά τη διάρκεια της χτεσινής παρέμβασής του στη Βουλή, καθώς δέχεται βολές τόσο από την πλευρά οικονομικών παραγόντων όσο και εκ των έσω (Γ. Αλογοσκούφης, Κ. Μητσοτάκης) ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει την εκλογολογία, γεγονός που συνεπάγεται αρνητικά αποτελέσματα σε ό,τι αφορά την «πολιτική σταθερότητα» και την υλοποίηση των «αναγκαίων» αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων.

Απαντώντας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο Κ. Καραμανλής τόνισε ότι «οι συνεχείς αναφορές σε εκλογές, σε τελική ανάλυση, βλάπτουν το συμφέρον της χώρας», συμπληρώνοντας με έμφαση ότι «η χώρα διαθέτει κυβέρνηση», η οποία «διαθέτει αυτοδύναμη συμπαγή πλειοψηφία που στηρίζει το κυβερνητικό έργο». Παράλληλα, επανέλαβε ότι «η κυβέρνηση έχει ολοκληρωμένο σχέδιο και το εφαρμόζει»...

Την ίδια στιγμή όμως που ο πρωθυπουργός διαψεύδει την εκλογολογία, κλιμακώνονται οι προεκλογικές περιοδείες κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών στην περιφέρεια. Ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής μιλάει αύριο στο Αγρίνιο σε εκδήλωση της ΔΑΠ, ενώ πρόγραμμα περιοδειών υλοποιείται από όλους σχεδόν τους υπουργούς και τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

Παράλληλα, ο Κ. Καραμανλής απέκλεισε χτες συνεργασία με το ΛΑ.Ο.Σ., επικαλούμενος μεγάλες ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές... «Αποκλείονται συνεργασίες με χώρους με τους οποίους μας χωρίζουν μεγάλες, πολύ μεγάλες πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές. Καθαρά πράγματα», αποφάνθηκε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει θέμα κυβερνητικής συνεργασίας».

Αλλη γλώσσα χρησιμοποιούν την ίδια στιγμή τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, που δεν αποκλείουν μελλοντική συνεργασία, επικαλούμενα μάλιστα ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. έχει βάλει πολύ νερό στο κρασί του το τελευταίο διάστημα. «Πράγματι, έχει ρίξει αρκετό νερό στο κρασί του (σ.σ. ο ΛΑ.Ο.Σ.)», επανέλαβε χτες ο Λ. Ζαγορίτης, εκτιμώντας ωστόσο ότι «δεν αρκεί όμως αυτό για να μπούμε σε μια διαδικασία συζητήσεων ούτε και τίθεται τέτοιου είδους ζήτημα» (σ.σ. συνεργασιών). Σε άλλο σημείο επίσης ανέφερε ότι «δεν τίθεται ζήτημα συνεργασίας με κανένα κόμμα αυτήν την ώρα που μιλάμε. Δεν ξέρω τι θα μπορούσε να συμβεί μετά 2, μετά από 3 ή μετά από 10 χρόνια»... Η «διγλωσσία» αυτή των κυβερνητικών στελεχών θεωρείται από ορισμένους σκόπιμη προκειμένου να διευκολυνθεί ο «ασφυκτικός εναγκαλισμός» των ψηφοφόρων του ΛΑ.Ο.Σ., δίχως όμως από την άλλη να δημιουργηθούν εντυπώσεις περί μετατόπισης της ΝΔ προς τα ακροδεξιά, πλήττοντας το κεντρώο προφίλ που καλλιεργεί χρόνια τώρα η ηγεσία της.

Τα σενάρια συνεργασίας διέψευσε και ο Γ. Σουφλιάς. «Εγώ δε βλέπω κανένα φλερτ», απάντησε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ σε ερώτηση για το αν υπάρχει φλερτ της ΝΔ με το ΛΑ.Ο.Σ. Σε άλλη ερώτηση για τη συνάντηση Παπανδρέου - Σημίτη τη χαρακτήρισε «εσωκομματικό θέμα του ΠΑΣΟΚ» και πρόσθεσε ότι «τίποτα δε μας φοβίζει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ