Παρασκευή 13 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ συνυπογράφουν και προωθούν την αντιλαϊκή επίθεση της ΕΕ

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με τις ψήφους του Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλδημοκρατών, Φιλελεύθερων και Οικολόγων και την πλήρη στήριξη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενέκρινε τις προειλημμένες αποφάσεις του Συμβουλίου των υπουργών Απασχόλησης, οικονομικών της Ευρωζώνης, και του ΕΚΟΦΙΝ για την ανάκαμψη της οικονομίας, ρίχνοντας τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, προσδίδοντας την αστική κοινοβουλευτική «νομιμότητα», ενόψει της προσεχούς συνεδρίασης της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Μάρτη 2009.

Το νέο μπαράζ των αντεργατικών μέτρων, που υπερψήφισαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου, περιλαμβάνει ψηφίσματα και εκθέσεις, όπως το «σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας», την «πολιτική συνοχής της ΕΕ», τις «κατευθυντήριες γραμμές για την απασχόληση» και τις «κλιματικές αλλαγές», ενταγμένα στο αντιδραστικό πλαίσιο της Στρατηγικής της Λισαβόνας, με στόχο τη διασφάλιση και αύξηση των κερδών του κεφαλαίου.

Ετσι αποκαλύπτεται για άλλη μια φορά ότι είναι ψεύτικες και θεατρικές οι αντιπαραθέσεις που γίνονται στην Ελλάδα μεταξύ NΔ - ΠAΣOK και γενικότερα μεταξύ των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, γιατί κοροϊδεύουν το λαό, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις ψηφοθηρικές τους επιδιώξεις.

Σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια του ΕK κατά τη διάρκεια της συζήτησης σχετικά με την προετοιμασία του Συμβουλίου Κορυφής της ΕΕ, ο ευρωβουλευτής του KKΕ Γιώργος Τούσσας υπογράμμισε:

Οι κατευθυντήριες γραμμές της ΕΕ και τα ψηφίσματα των πολιτικών δυνάμεων του κεφαλαίου - των κομμάτων του ευρωμονόδρομου - και η συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναδεικνύουν την ενιαία στρατηγική της ΕΕ απέναντι στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, αλλά και την όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων. Αποκρύπτουν τα αίτια και το χαρακτήρα της καπιταλιστικής κρίσης και φορτώνουν τα βάρη της στους εργαζόμενους. Αποτελούν τον προπομπό νέας αντιλαϊκής καταιγίδας της ΕΕ, στα πλαίσια της Στρατηγικής της Λισαβόνας, για την ολοκλήρωση και την πλήρη απελευθέρωση της εσωτερικής αγοράς, τη χρηματοδότηση και μείωση της φορολογίας των τραπεζών και γενικότερα των μονοπωλιακών επιχειρηματικών ομίλων. Την επιτάχυνση της επιβολής των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, με τη γενικευμένη εφαρμογή της «ευελφάλειας», την εκ περιτροπής απασχόληση και ανεργία, τον τεμαχισμό του εργάσιμου χρόνου σε ενεργό και ανενεργό - δουλειά μέχρι 13 ώρες την ημέρα και 78 τη βδομάδα - τη χειροτέρευση και παραπέρα ιδιωτικοποίηση των όρων ασφάλισης και συνταξιοδότησης, της Υγείας και Πρόνοιας, κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

H ανάπτυξη της «πράσινης οικονομίας», η απελευθέρωση της έρευνας και της ενέργειας και η καινοτομία δεν έχουν καμία σχέση με τις λαϊκές ανάγκες και την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά αποτελούν διέξοδο για την υπερσυσσώρευση κεφαλαίου σε νέους τομείς και κλάδους, ανοίγοντας νέους δρόμους για κερδοφόρες επενδύσεις σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Oι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να δεχτούν καμία θυσία για το κεφάλαιο. Να οργανώσουν τη δική τους λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση σε όλα τα μέτωπα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τη λαϊκή ευημερία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποχώρησε η «Λαϊκή Συσπείρωση» από τη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ (2015-07-01 00:00:00.0)
Τα διαρκή μνημόνια της ΕΕ και η κοροϊδία της εξόδου από το μνημόνιο (2015-01-17 00:00:00.0)
Νέες αυταπάτες σκορπίζουν οι οπορτουνιστές (2009-04-30 00:00:00.0)
ΟΧΙ στη μερική απασχόληση (2009-03-14 00:00:00.0)
Αντιγράφουν από το «λυσάρι» της ΕΕ (2007-09-16 00:00:00.0)
Οξύνεται η αντεργατική επίθεση (2005-05-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ