Παρασκευή 13 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Οι αντιπαραθέσεις καλά κρατούν...

Δε λέει να κοπάσει η εσωκομματική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει στον ΣΥΝ, παρά τις προσπάθειες εκτόνωσης που αποδίδονται στον Αλ. Τσίπρα αλλά και στον Αλ. Αλαβάνο. Χτες, ο Χρ. Λάσκος, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ, προσκείμενος στην τάση «Κοκκινοπράσινο Δίκτυο», έστειλε στα ΜΜΕ μια σκληρή σε βάρος της «Ανανεωτικής Πτέρυγας» δήλωση, με την οποία της προσάπτει τα «"ρεπορτάζ" - διαρροές», την καταγγέλλει ότι «θεωρεί πως η προχθεσινή απίθανη ανακοίνωσή της είναι "μια χαρά"» και εμμέσως ότι το πρόβλημά της αφορά στο «ποιος θα κάτσει σε ποια καρέκλα και για πόσο».

Ακόμα, καταγγέλλει την «Ανανεωτική Πτέρυγα» για την υποστήριξή της στην ΑΡΜΕ, δηλαδή «εκείνους που συντάσσονται με το συντηρητικό τόξο ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ στα πανεπιστήμια, προκειμένου ο κ. Σπηλιωτόπουλος και η κ. Διαμαντοπούλου να αποκτήσουν πρόθυμους συνεργάτες στη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης». Ενώ κάνει λόγο για εκβιασμούς μέσω των ΜΜΕ για αναστολή του καταστατικού.

Με τη σειρά του ο Ν. Βούτσης σε συνέντευξή του στο «Κανάλι 1» επιτέθηκε στην «Ανανεωτική Πτέρυγα» δηλώνοντας πως «είναι διαφορετικό πράγμα η διαφορά στην άποψη, ακόμα και η δημόσια αντιπαράθεση, και διαφορετικό είναι η πολεμική. Οταν ασκείται πολεμική σε μια απόφαση ή σε μία πρακτική της πλειοψηφίας, έτσι όπως έγινε στο πρόσφατο παρελθόν - θυμίζω την εξέγερση του Δεκέμβρη ή την ψήφιση στη Βουλή της Συνθήκης της Λισαβόνας, ή τις αλλαγές στα media της επιρροής μας, ή κυρίως την ψήφιση του προγράμματος του κόμματος - είναι σαφές ότι παράγονται αρνητικά δεδομένα για τη δημόσια εικόνα του κόμματος».

Συνέδεσε μάλιστα τη στάση της μειοψηφίας του κόμματος με γενικότερους σχεδιασμούς που αφορούν συνολικά στο πολιτικό σύστημα λέγοντας: «Δεν αιφνιδιάζομαι καθόλου που έχουμε μπει σε μια φάση γενικότερα πολιτικών ανακατατάξεων σε όλο το πολιτικό φάσμα (...) Εχουμε μπει σε μια κυοφορία εξελίξεων, παντού, σε όλους τους χώρους. Δεν αποκλείω μέχρι να πάμε στις βουλευτικές εκλογές να υπάρχουν και άλλα κόμματα σε όλους τους χώρους, της δεξιάς, του κέντρου, της αριστεράς».

Υπέρ του Φ. Κουβέλη τάχτηκε ο Λ. Κύρκος σε συνέντευξή του στον ρ/σ της ΝΕΤ, ασκώντας κριτική και σε προτάσεις που έχει διατυπώσει ο ΣΥΝ για την οικονομική κρίση, λέγοντας: «Η πρόταση να δημιουργηθεί με μια προσωρινή έστω εθνικοποίηση ένας ισχυρός πυλώνας τραπεζών, με επίκεντρο την Εθνική Τράπεζα. Ποιος θα την ελέγχει; Αν την ελέγχει η κυβέρνηση, είμαστε σε μία από τα ίδια. Αν αφεθεί να ελεγχθεί από τους ίδιους τους τραπεζίτες, ακόμα χειρότερα».

Οσο για τα εσωκομματικά του ΣΥΝ ανέφερε πως «η ένταση προήλθε από την προσπάθεια κάποιων ουσιαστικά να καταληφθεί ο χώρος του ΣΥΝ και να του επιβληθούν ορισμένες λύσεις», συμπληρώνοντας πως πρόκειται για «κορυφαίο λάθος», το οποίο «φοβάμαι ότι επιδιώκεται να έχει και συνέχεια και στον καταρτισμό των εθνικών ψηφοδελτίων, είναι ότι ένας ευρωβουλευτής - κατά γενική ομολογία επιτυχημένος - ο Παπαδημούλης υποβαθμίστηκε». Σε ό,τι αφορά στις καταγγελίες του Φ. Κουβέλη τόνισε, «συμφωνώ απολύτως με την παρατήρηση του Κουβέλη». Ο Λ. Κύρκος επισήμανε και «βαθμιαία κατολίσθηση και αλλοίωση των χαρακτηριστικών γνωρισμάτων του ΣΥΝ», και συμπλήρωσε, προειδοποιώντας για ανησυχητικές εξελίξεις, «αν κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να του επιβάλουν μια ορισμένη πολιτική γραμμή, η οποία περισσότερο αριστερίστικη είναι, παρά αριστερή, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Γενικευμένη εσωκομματική αντιπαράθεση (2010-06-15 00:00:00.0)
Το εκκρεμές του οπορτουνισμού (2010-01-24 00:00:00.0)
Ανοιχτά όλα τα μέτωπα (2010-01-09 00:00:00.0)
Νέα πεδία στην εσωκομματική αντιπαράθεση (2010-01-08 00:00:00.0)
Ζεσταίνεται η συζήτηση για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ (2009-10-03 00:00:00.0)
Μικρή συμμετοχή, μεγάλη αντιπαράθεση (2009-07-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ