Τετάρτη 5 Μάη 2010 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Προαναγγέλλει απολύσεις στο Δημόσιο

Ο «Ριζοσπάστης» κατ' επανάληψη έχει γράψει ότι ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ αποτελεί βασικό εργαλείο στα χέρια της κυβέρνησης για απολύσεις στο Δημόσιο όχι μόνο των συμβασιούχων αλλά και εργαζομένων με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου καθώς και μονίμων. Τη διαπίστωση αυτή που στηρίζεται στην κοινή λογική - στο γεγονός δηλαδή ότι οι νέοι οργανισμοί που θα δημιουργηθούν θα φέρουν δραστικές περικοπές θέσεων εργασίας όπως απαιτούν, άλλωστε, ΔΝΤ και ΕΕ - ήρθε να επιβεβαιώσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ο υπουργός εσωτερικών Γ. Ραγκούσης, στη συνέντευξή του στη «REAL NEWS».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις κατά καιρούς δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου περί μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, ο υπουργός σημείωσε επί λέξει: «Αυτό που είπε ο αντιπρόεδρος και το οποίο επαναλαμβάνω κι εγώ είναι το αυτονόητο, πως στο Σύνταγμα προβλέπεται ότι η κατοχύρωση της μονιμότητας συνδέεται με την ύπαρξη των αντίστοιχων οργανικών θέσεων». Συνεπώς, ο υπουργός υιοθετεί την άποψη πως όταν καταργείται μια θέση μόνιμης εργασίας στο Δημόσιο τότε παύει να υπάρχει μονιμότητα για τον υπάλληλο που την κατέχει και συνεπώς αυτός απολύεται.

Πάντως ότι θα υπάρξουν απολύσεις το επιβεβαίωσε με απόλυτη σαφήνεια απαντώντας στην ερώτηση «Πόσοι, τελικά, είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι σήμερα και πόσοι θα απομείνουν;». Είπε συγκεκριμένα: «678.000. Και αν αναρωτιέστε πώς προέκυψαν αυτοί, δείτε τι έγινε την τελευταία μόνο εξαετία: Αποχώρησαν 128.000 υπάλληλοι και προσλήφθηκαν 187.000! Προστέθηκαν 60.000 υπάλληλοι και μάλιστα όχι πάντα με αξιοκρατικές διαδικασίες. Τα συμπεράσματα, δικά σας. Στόχος της κυβέρνησης με τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, όπως το σχέδιο ''Καλλικράτης'' και το πρόγραμμα συγχωνεύσεων ή καταργήσεων περιττών οργανισμών, είναι να νοικοκυρέψει το κράτος, συμβάλλοντας στη δημοσιονομική σταθερότητα και την οικονομική ανάπτυξη».

Με τέτοιες απαντήσεις από τον πιο αρμόδιο υπουργό της κυβέρνησης, υπάρχει άραγε υπάλληλος στους ΟΤΑ και γενικότερα στο δημόσιο τομέα που να είναι σίγουρος πως αύριο θα έχει τη δουλειά του;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ