Τετάρτη 5 Μάη 2010 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αθωράκιστοι στις πυρκαγιές

Με την πρώτη πυρκαγιά που σημειώθηκε στην Κορινθία έγινε η έναρξη της φετινής αντιπυρικής περιόδου, που προμηνύεται ιδιαίτερα δύσκολη. Και μπορεί, βέβαια, η κυβέρνηση με τη διενέργεια μερικών εντελώς απρογραμμάτιστων και ελλιπέστατων αναδασώσεων να προσπαθεί να δείξει ένα φιλοδασικό προσωπείο, σύμφωνα όμως με όλα τα στοιχεία, η χώρα μας εξακολουθεί να παραμένει απροετοίμαστη και αθωράκιστη μπροστά στον κίνδυνο των δασικών πυρκαγιών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι:

  • Ούτε που το σκέφτεται η κυβέρνηση να καταργήσει τους δασοκτόνους νόμους που έχουν ψηφίσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
  • Ούτε που το μελετά να μετατρέψει σε δημόσια περιουσία την ιδιοκτησία των μεγάλων ιδιωτικών εκτάσεων στο βουνό και στα δάση.
  • Η εμπορευματοποίηση των δασικών οικοσυστημάτων συνεχίζεται και εντείνεται, ακόμη και με νομοσχέδια σαν αυτό για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, που επιτρέπει να εγκατασταθούν ακόμη και μέσα στους εθνικούς δρυμούς.
  • Η διάλυση των δασικών υπηρεσιών συνεχίζεται.
  • Οι ιδιώτες αποκτούν καθοριστικό ρόλο ακόμη και για τη στρατηγική διαχείρισης των δασικών οικοσυστημάτων μέσω του Πράσινου Ταμείου.
  • Η δασοπυρόσβεση εξακολουθεί να λειτουργεί με ελλείψεις χιλιάδων ατόμων σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή.

Η καταστροφή, λοιπόν, των δασών της χώρας δεν μπορεί να αποφευχθεί, καθώς η εμπορευματοποίησή τους είναι αποτέλεσμα συνειδητής επιλογής των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που υπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν η γh σταματήσει να είναι εμπόρευμα. Αυτό παλεύει το ΚΚΕ, προβάλλοντας ως διέξοδο τη λαϊκή εξουσία και οικονομία, όπου τα δάση και η γη θα αποτελούν λαϊκή περιουσία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να πάρει στα χέρια του ο λαός την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων (2014-03-22 00:00:00.0)
Να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για τη δασοπροστασία (2010-05-26 00:00:00.0)
Αγώνας για δάση - λαϊκή περιουσία (2008-03-21 00:00:00.0)
Είχαν καταθέσει δέσμη μέτρων από τα τέλη Ιούλη (2006-08-27 00:00:00.0)
Συνεχίζουν την ίδια εμπρηστική πολιτική (2006-04-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ