Τετάρτη 5 Μάη 2010 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση η ΕΣΑμΕΑ

Παπαγεωργίου Βασίλης

Χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση, προκειμένου να περάσει χωρίς αντιδράσεις το νέο πακέτο αντιλαϊκών, βαθιά ταξικών μέτρων που καρατομούν τα δικαιώματα των λαϊκών στρωμάτων, προσφέρει η ηγεσία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΣΑμΕΑ).

Συμβάλλοντας στο πέρασμα της βάρβαρης πολιτικής, οι ηγεσίες του αναπηρικού και γονεϊκού κινήματος (ΕΣΑμΕΑ και ΠΟΣΓΚΑμΕΑ) χρόνια τώρα καλλιεργούσαν αυταπάτες, καθησυχάζοντας τα μέλη τους ότι τα όποια μέτρα δε θα θίγουν τους ανάπηρους. Κουβέντα για το Aσφαλιστικό, τις δραματικές ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, την ανεργία, τη φτώχεια.

Χτες, η ΕΣΑμΕΑ κυκλοφόρησε νέες κατάπτυστες ανακοινώσεις με τις οποίες ζητάει ξανά από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να εξαιρεθούν τα ΑμΕΑ και οι οικογένειές τους από τα νέα μέτρα. «Ζητούμε από εσάς με το ίδιο πάθος που προστατεύετε την οικονομία της χώρας να προστατεύσετε τους αδύναμους πολίτες της», «Ασφαλώς, εδώ που φτάσαμε ίσως ήταν μονόδρομος η προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης και η λήψη επώδυνων σκληρών μέτρων», αναφέρεται στις κατάπτυστες ανακοινώσεις.

«Αλήθεια, οι ανάπηροι και οι οικογένειές τους θα φτιάξουν τα δικά τους ασφαλιστικά ταμεία; Θα εργάζονται στα δικά τους εργοστάσια; Θα πηγαίνουν τα παιδιά τους στα δικά τους σχολεία; Θα διαπραγματεύονται με ειδικές συμβάσεις εργασίας; Θα αγοράζουν φάρμακα, αναπηρικά είδη έξω από τους νόμους της αγοράς;», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ). Ξεκαθαρίζει ότι αυτοί που εμφανίζονται να ζητούν την εξαίρεση συμβάλλουν στη διάσπαση του αγώνα, στη διάσπαση της εργατικής τάξης, κομμάτι της οποίας είναι η συντριπτική πλειοψηφία των αναπήρων και οικογενειών τους. Συγκαλύπτουν τον ταξικό χαρακτήρα των μέτρων και της πολιτικής της κυβέρνησης που οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση τον εργαζόμενο λαό και τους ανάπηρους, για να προασπίσουν τα συμφέροντα των πλουτοκρατών και του κεφαλαίου.

Η ΣΕΑΑΝ καλεί τους ανάπηρους να τους γυρίσουν την πλάτη, να συνταχθούν με το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στον αγώνα ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα, στην Ομόνοια αύριο στις 11 π.μ στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ