Τετάρτη 5 Μάη 2010 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑ.Ο.Σ.
Με συγκεκριμένο ρόλο ενάντια στο κίνημα

Αδραξε την ευκαιρία για να επιτεθεί ξανά στο εργατικό λαϊκό κίνημα ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης, ο οποίος, κατά τη χτεσινή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, μίλησε για «ακρότητες που πλημμυρίζουν τη χώρα».

Εκτός από την ευθεία επίθεση στο κίνημα, ο Γ. Καρατζαφέρης επιτέθηκε στις λαϊκές συνειδήσεις με το όπλο της κινδυνολογίας, αλλά και με τα κελεύσματα συναίνεσης στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής. Χαρακτήρισε «δύσκολη την κατάσταση» και «βλαπτική την ασυνεννοησία», εξέφρασε την άποψη ότι «ένας διάλογος, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, δεν είναι λάθος» και προέτρεψε το λαό να δεχτεί τα μέτρα, επειδή «το να πυροδοτούμε ένα εκρηκτικό κοινωνικό μείγμα νομίζω ότι μας κάνει κακό (...) Αυτό που πρέπει να έχουμε όλοι μας είναι σύνεση και αυτοπειθαρχία. Να μην επιτρέψουμε κάποιοι να οδηγήσουν τα πράγματα σε εξαλλότητες που θα βλάψουν την ήδη άσχημη εικόνα της χώρας».

Συνήγορος στην κυρίαρχη προπαγάνδα στάθηκε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που επιδοκίμασε λέγοντας: «Χρειάζεται πράγματι μια ενότητα. Οι καιροί το απαιτούν».

Ο Γ. Καρατζαφέρης απέφυγε να απαντήσει αν ο ΛΑ.Ο.Σ. θα ψηφίσει τα μέτρα στη Βουλή, λέγοντας «έχω την αίσθηση πως κάθε διάθεση που υπήρχε προς μία κατεύθυνση, αναιρείται με τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε ο κ. Παπανδρέου τα πράγματα». Χειροκρότησε παράλληλα και την αποπροσανατολιστική προπαγάνδα περί μεμονωμένων «κλεφτών» που πρέπει να πληρώσουν, για να βγει λάδι η κυρίαρχη πολιτική, λέγοντας πως «είπα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι συγκινήθηκα με τη θέση που ανέπτυξε χθες ότι πρέπει να πληρώσουν όλοι οι ένοχοι οι οποίοι κέρδισαν εις βάρος του λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ