Τετάρτη 5 Μάη 2010 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
ΝΑ «ΠΑΓΩΣΟΥΝ» ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΧΩΡΑ!

Από την απεργία της Πρωτομαγιάς
Από την απεργία της Πρωτομαγιάς
Κανείς δεν πρέπει σήμερα να πάει για δουλειά! Να κρατήσει κλειστό το μαγαζί του κάθε αυτοαπασχολούμενος. Να παρατήσει την τσάπα κάθε φτωχός αγρότης. Να βγει στους δρόμους κάθε γυναίκα των λαϊκών στρωμάτων. Να ξεσηκωθεί κάθε τρομοκρατημένος μετανάστης. Να εκφράσει την οργή του κάθε γονατισμένος συνταξιούχος. Να κατέβει στη διαδήλωση κάθε μαθητής, φοιτητής, σπουδαστής, στο πιο πολύτιμο μάθημα, αυτό της ζωής και της περήφανης αγωνιστικής διεκδίκησης του λαού που αποζητά και δικαιούται πλήρη ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του. Γι' αυτό και σήμερα όλες οι λαϊκές οικογένειες αυτής της χώρας, μαζί γονείς και παιδιά, πρέπει να πλημμυρίσουν δρόμους και πλατείες, ανταμώνοντας στην πανελλαδική απεργία και τις συγκεντρώσεις που οργανώνει το ΠΑΜΕ σε 65 πόλεις, συστρατευόμενοι με τους υπόλοιπους αγωνιστικούς φορείς του μαζικού κινήματος που βαδίζουν σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, την ΟΓΕ, τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων.

Είναι μέρα ευθύνης για όλο τον εργαζόμενο λαό. Η σημερινή πανελλαδική πανεργατική απεργία δεν είναι ούτε η αρχή ούτε το τέλος, αλλά ένας κρίσιμος σταθμός στο δύσκολο ταξικό αγώνα που μπορεί να βάλει εμπόδια στην επίθεση του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του. Να δώσει σημαντική ώθηση στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, στην οργάνωση της αντεπίθεσης της εργατικής τάξης και όλου του λαού.

Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν επιβεβαιώνουν ότι στόχος ΕΕ - ΔΝΤ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ είναι να καταργηθούν κατακτήσεις δεκαετιών, να εγκαθιδρυθεί η απόλυτη κυριαρχία της εργοδοτικής ασυδοσίας, να παραδοθεί στα νύχια των μονοπωλίων κάθε λαϊκό δικαίωμα. «Επιφέρουν ένα συντριπτικό κάταγμα στο σώμα της εργατικής τάξης», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει το ΠΑΜΕ. Γι' αυτό και σύσσωμοι οι εργαζόμενοι πρέπει να ορθώσουν το αγωνιστικό τους ανάστημα, κόντρα σε κάθε προσπάθεια διάσπασής τους, στους εκβιασμούς κυβέρνησης - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., αλλά και τον αποπροσανατολισμό του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, κόντρα στις συμβιβασμένες ηγεσίες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και τα ψευτοδιλήμματα - τις αυταπάτες που καλλιεργούν τα αστικά ΜΜΕ. Να αξιοποιήσουν και να μεγαλώσουν τη δύναμη της τάξης τους μέσα από τη μαζική απεργιακή κινητοποίησή τους.

Είναι πολλά όσα θα κριθούν στις σημερινές αλυσίδες της περιφρούρησης. Στις κουβέντες με τους εργάτες έξω από τις πύλες των εργοστασίων. Στη μαζικότητα και τη σύνθεση των απεργιακών συγκεντρώσεων. Σημαντικά όχι μόνο για την έκβαση της σημερινής κρίσιμης αναμέτρησης, αλλά και για την επόμενη μέρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ