Τετάρτη 5 Μάη 2010 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σήκωσαν πανό ξεσηκωμού στο Βράχο της Ακρόπολης

Εκατοντάδες μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έστειλαν από το μνημείο μήνυμα αγώνα στην παγκόσμια εργατική τάξη

Μετά την παρέμβαση των διαδηλωτών, οι τουρίστες μπήκαν κανονικά στο χώρο της Ακρόπολης
Μετά την παρέμβαση των διαδηλωτών, οι τουρίστες μπήκαν κανονικά στο χώρο της Ακρόπολης
Με μια συντονισμένη κινητοποίηση, νωρίς χτες το πρωί, μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ανέβηκαν στην Ακρόπολη και σήκωσαν δυο πανό προς την πλευρά της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, με την υπογραφή του Κόμματος, γραμμένα στα ελληνικά και στα αγγλικά: «Λαοί της Ευρώπης ξεσηκωθείτε». Το μήνυμα της ανυπακοής στόλισε για μια ακόμη φορά ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα μνημεία του παγκόσμιου πολιτισμού.

Εκατοντάδες κομμουνιστές, με τις κόκκινες σημαίες να ανεμίζουν, πλαισίωσαν τα δυο πανό, καλώντας τους εργαζόμενους σε Ελλάδα και Ευρώπη να αναθαρρέψουν. Να πιστέψουν στη δύναμή τους. Να συναισθανθούν την ευθύνη τους απέναντι στις κατακτήσεις που τους κληροδότησαν οι αγώνες των προηγούμενων γενεών. Αλλά απέναντι και στις νέες γενιές, που θα βρεθούν αντιμέτωπες με άθλιες εργασιακές σχέσεις και ανύπαρκτα ασφαλιστικά δικαιώματα, αν δε γιγαντωθεί η λαϊκή αντεπίθεση.

Πάνω στην Ακρόπολη, οι κομμουνιστές απηύθυναν με τις ντουντούκες κάλεσμα στους εργαζόμενους να ορθώσουν ανάστημα: «Λαοί της Ευρώπης ξεσηκωθείτε! Ολοι αύριο στην απεργία με το ΠΑΜΕ. Να μπλοκάρουμε τα κυβερνητικά μέτρα. Είναι ώρα για όλους μας να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, να αποδείξουμε ότι δεν πιστεύουμε στα ψέματα της κυβέρνησης. Πρέπει να πιστέψουμε στη δύναμή μας. Η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι, η νεολαία πρέπει να ενωθούμε και να τα ακυρώσουμε. Αυτά τα μέτρα αφορούν τους λαούς όλης της Ευρώπης. Την κρίση πρέπει να πληρώσει η πλουτοκρατία».

Ο λαός να σταθεί όρθιος!

Τα δυο πανό και οι κόκκινες σημαίες του ΚΚΕ στόλισαν από χτες το ξημέρωμα την Ακρόπολη
Τα δυο πανό και οι κόκκινες σημαίες του ΚΚΕ στόλισαν από χτες το ξημέρωμα την Ακρόπολη
Σε δήλωσή του από το Βράχο της Ακρόπολης, ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπακωνσταντίνου σημείωσε μεταξύ άλλων: «Χρειάζεται λαϊκός ξεσηκωμός. Αυτό είναι το μήνυμά μας. Η λαϊκή οργή να τραντάξει τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, ο λαός να δείξει ότι όχι μόνο έχει το δίκιο, αλλά έχει και τη δύναμη.

Αυτοί θέλουν ο λαός να περπατάει στα τέσσερα, εμείς λέμε όρθιος. Η πραγματική Ελλάδα είναι η Ελλάδα των εργατών, των βιοπαλαιστών, των ξωμάχων του κάμπου. Δεν είναι η Ελλάδα των μεγαλομετόχων, των επιχειρηματικών ομίλων. Ορθιοι. Ο λαός να ξεκόψει από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και τους άλλους βαστάζους. Να συμπαραταχθεί με το ΚΚΕ, τον πλάτανο των λαϊκών εργατικών συμφερόντων».

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί και οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν με πορεία στην Ομόνοια, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στη σημερινή πανεργατική απεργία και τη συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων, στις 11 το πρωί, στην Ομόνοια. Περνώντας από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης, η πορεία κέρδισε το χειροκρότημα και των συγκεντρωμένων συνταξιούχων.

Επιασαν δουλειά τα παπαγαλάκια

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα γνωστά παπαγαλάκια της κυβέρνησης δεν έχασαν την ευκαιρία από το πρωί να επιτεθούν στο ΚΚΕ, με το ξοφλημένο επιχείρημα ότι κινητοποιήσεις σαν τη χτεσινή, σε συνέχεια της περιφρούρησης της απεργίας σε καράβια και ξενοδοχεία, δυσφημούν τη χώρα και αποτελούν πλήγμα για τον τουρισμό.

Από την πορεία προς την πλατεία Ομόνοιας
Από την πορεία προς την πλατεία Ομόνοιας
Προς εμπέδωση μάλιστα της κυβερνητικής γραμμής, απεργοσπάστες εργαζόμενοι στην Ακρόπολη ακροβολίστηκαν στις πύλες του μνημείου και ενημέρωναν χτες τους τουρίστες ότι ο χώρος είναι κλειστός λόγω «κατάληψης του ΚΚΕ». Την ίδια αθλιότητα επαναλάμβανε επίσημα - σύμφωνα με πληροφορίες - και η αρμόδια Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Η αθλιότητα δεν άργησε να καταρρεύσει. Μέλη του ΚΚΕ παρενέβησαν άμεσα και απαίτησαν να σταματήσει η αισχρή προπαγάνδα και να επιτραπεί η είσοδος των τουριστών στην Ακρόπολη, πράγμα που τελικά έγινε και μάλιστα χωρίς εισιτήριο. Η κινητοποίηση του ΚΚΕ πνίγηκε κυριολεκτικά στα χειροκροτήματα των ξένων επισκεπτών που ανέβηκαν τελικά στο μνημείο και φωτογράφισαν ανάμεσα σε άλλα και τα δυο πανό του Κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ