Τετάρτη 5 Μάη 2010 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Τέλη Μάη ξαναρχίζουν οι συνομιλίες

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Συνάντηση με τον ειδικό σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ, είχε χτες ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, μετά και τη διακοπή των συνομιλιών λόγω των παράνομων εκλογών στο ψευδοκράτος και την ανάδειξη του Ντερβίς Ερογλου στην ηγεσία των Τουρκοκυπρίων. Μετά τη συζήτηση, ανακοινώθηκε ως πιθανότερη μέρα επανέναρξης των συνομιλιών η 26η Μάη, σημειώνοντας ότι θα συγκεκριμενοποιηθεί τις επόμενες μέρες.

Ο Α. Ντάουνερ δήλωσε ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συνομιλίες από εκεί που σταμάτησαν και ισχυρίστηκε ότι ο Ντ. Ερογλου αποδέχτηκε τη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα και μία διεθνή προσωπικότητα, μία κυριαρχία και μία ιθαγένεια.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού, πραγματοποίησε χθες επίσκεψη στις Βρυξέλλες για το ζήτημα του κανονισμού για το απευθείας εμπόριο, υπογραμμίζοντας ότι «τυχόν προώθηση και έγκριση του σχετικού κανονισμού θα υποσκάψει τις συνομιλίες, αλλά, το χειρότερο, θα υποσκάψει και τις ίδιες τις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης του Κυπριακού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ