Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αλληλεγγύη στον κουρδικό λαό

Με στόχο να εκφραστεί μαζικά η αλληλεγγύη στον κουρδικό λαό και στον αγώνα που διεξάγει δεκαετίες τώρα για τα δικαιώματά του, το βράδυ του Σαββάτου 9 Δεκέμβρη, οργανώνεται εκδήλωση ελληνοκουρδικής φιλίας στη Φοιτητική Λέσχη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Με σύνθημα «Ζήτω η φιλία των λαών», η Κουρδική Δημοκρατική Λαϊκή Ενωση, η ΚΟΘ του ΚΚΕ, η ΕΔΥΕΘ, η ΝΔΕ, ο Δήμος Αγίου Παύλου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης και η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας, καλούν τους πολίτες της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα τη νεολαία της να ενώσει τη φωνή της με τους Κούρδους, Παλαιστίνιους και Ελληνες καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν στην εκδήλωση. Να στείλει, με την παρουσία, τη ζωντάνια και το δυναμισμό της, μήνυμα αντίστασης και καταδίκης σε όσους υποθάλπουν τη συνεχιζόμενη βαρβαρότητα της τουρκικής κυβέρνησης απέναντι στον κουρδικό λαό, που αγωνίζεται για την ελευθερία του και την αναγνώριση των εθνικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων του.

Η εκδήλωση ελληνοκουρδικής φιλίας θα ξεκινήσει στις 8 το βράδυ. Και θα εξελιχθεί μέχρι αργά, με πλούσιο παραδοσιακό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από κουρδικό, παλαιστινιακό και ελληνικό συγκρότημα, καθώς και το χορευτικό της ΟΠΣΒΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ