Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Πανηγυρίζουν οι εργολάβοι

Απευθείας αναθέσεις έργων και ανύπαρκτος κοινωνικός προσανατολισμός στα προτεινόμενα έργα

Χωρίς κανέναν κοινωνικό προσανατολισμό, συντάχθηκε το τεχνικό πρόγραμμα του 2001, που παρουσιάστηκε από τη δημοτική αρχή του Δήμου Νίκαιας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Στην εισηγητική έκθεση του τεχνικού προγράμματος του 2001, προβλέπεται ένα πρόγραμμα ύψους 11,270 δισεκατομμυρίων δραχμών, από τα οποία τα 6,393 δισ. θα διατεθούν για τα νέα έργα, ενώ 5,327 δισ. είναι τα οφειλόμενα για έργα των προηγούμενων ετών που θα συνεχιστούν και τον επόμενο χρόνο. Το τεχνικό πρόγραμμα του προηγούμενου έτους, του 2000, ανερχόταν στο ύψος των 11,913 δισ. δραχμών. Το ύψος απορρόφησης του συγκεκριμένου κονδυλίου - δηλαδή τα έργα που εκτελέστηκαν στη διάρκεια του 2000 - αγγίζει μόλις τα 2,196 δισ. Δηλαδή, απορροφήθηκε μόλις το 16,8% των κονδυλίων που είχαν προγραμματιστεί για τα έργα του 2000. «Και σήμερα έρχεται η δημοτική αρχή και φτιάχνει ένα τεχνικό πρόγραμμα καρμπόν με του προηγούμενου έτους», επισήμανε, μεταξύ άλλων, η επικεφαλής του συνδυασμού «Δημοκρατική Ενότητα Νίκαιας», Β. Νικολαΐδου.

Ταυτόχρονα, όπως επισήμανε η Β. Νικολαΐδου, ένα μεγάλο μέρος των έργων γίνεται με αναθέσεις: «Αυτό σημαίνει κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, τη στιγμή, μάλιστα, που ο έλεγχος είναι ανύπαρκτος και πολλά γίνονται χωρίς διαφάνεια». Και υπογράμμισε: «Η πρόταση που κατατίθεται στο δημοτικό συμβούλιο δεν έχει καθόλου κοινωνικό προσανατολισμό. Το μόνο το οποίο έχει αναπτύξει στο τεχνικό πρόγραμμα είναι οι αναθέσεις».

Αναφορικά με το «σπίτι της άρσης βαρών», που γίνεται ιδιαίτερος λόγος τελευταία στη Νίκαια - και που συνεχώς διαφημίζεται από τη δημοτική αρχή - η Β. Νικολαΐδου έθεσε την αρχή του δήμου προ των ευθυνών της, θέτοντας τρία σημαντικά ερωτήματα που έμειναν αναπάντητα: «Υπάρχουν μελέτες για το σπίτι της άρσης βαρών; Με ποιους όρους γίνεται κάτι, που θα αξιοποιηθεί μόνο για 15 μέρες; Γιατί, τέλος, δεν έχει ενημερωθεί το δημοτικό συμβούλιο για τα έργα και τα ποσά που θα σπαταληθούν;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ