Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΠ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Μόνο το 30% «ώριμο» για χρηματοδότηση

Μόνο το 30% των προτεινόμενων έργων που περιλαμβάνονται στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) της Κ. Μακεδονίας είναι ώριμα να χρηματοδοτηθούν από το Γ` ΚΠΣ. Αυτό δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου χτες στη Θεσσαλονίκη ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Β. Βαλασόπουλος, που παρουσίασε τα πορίσματα χρηματοδότησης του ΠΕΠ. Πρόσθεσε ότι τα έργα αυτά θα απορροφήσουν το 40% περίπου των συνολικών χρηματοδοτικών πόρων, ύψους 2 τρισ., που προορίζονται τα επόμενα χρόνια για την Περιφέρεια της Κ. Μακεδονίας.

Οσον αφορά την περιοχή Θεσσαλονίκης, τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν είναι:

  • Η Δυτική Είσοδος.
  • Η ολοκλήρωση των κλάδων των οδών που συμβάλλουν στον κόμβο Κ13, Κ16, έκτος προβλήτας, ανατολική περιφερειακή.
  • Η χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση των βασικών λειτουργικών προβλημάτων του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης με το ποσό των 4 δισ. δραχμών.

Ο νομάρχης Πιερίας διαμαρτύρεται γιατί με πρόταση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κανένα οδικό και λιμενικό έργο της Πιερίας δεν εντάσσεται στο Γ` ΚΠΣ. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χτες, χαρακτήρισε την απόφαση «έγκλημα σε βάρος της Πιερίας» και «καταδίκη του νομού με συνοπτικές διαδικασίες», καθώς, όπως ανέφερε, η επιλογή των έργων έγινε χωρίς να προηγηθεί καμία συνεργασία, χωρίς να ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από εγκυκλίους και νόμους και χωρίς να ληφθεί υπόψη η ωριμότητα και τα κριτήρια επιλεξιμότητας των προτεινόμενων έργων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ