Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ
Δεν αλλάζουν έτσι τα πράγματα

Πέντε κουβέντες είπε χτες ο γνωστός συγγραφέας Αντώνης Σαμαράκης - Πρεσβευτής Καλής Θέλησης της «Γιούνισεφ» - και με αυτές μπόρεσε να ρίξει τα πυρά ακριβώς εκεί που αυτά οφείλουν να πέσουν.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έκθεσης για τα παιδιά του δρόμου στην Ελλάδα, είπε: «Απ' τον πακτωλό των δισεκατομμυρίων που ξοδεύονται και θα ξοδευτούν για την περίφημη Ολυμπιάδα του 2004, αλλά και για πολιτικές συγκεντρώσεις, γάμους ή βαφτίσια θα μπορούσαν κάποια χρήματα να δοθούν για τη στήριξη αυτών των παιδιών».

«Ωστόσο, όσα χρήματα», συνέχισε ο συγγραφέας, «κι αν δοθούν, αν δεν υπάρξει πολιτική κατεύθυνση και βούληση, η μοίρα αυτών των παιδιών σε τίποτα δε θα μπορεί να αλλάξει»!

Τέλος, για τον τηλεμαραθώνιο αγάπης της «Γιούνισεφ» - θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, 11 Δεκέμβρη 2000, στη ΝΕΤ - ο Αντ. Σαμαράκης σχολίασε: «Ωραία θα γίνει ο τηλεμαραθώνιος, θα συγκεντρωθούν κάποια χρήματα - λίγα ή πολλά - αλλά μετά τι; Θα πέσουμε ξανά σε χειμερία νάρκη; Θα ξαναθυμηθούμε το θέμα μετά από έναν χρόνο; Δεν αλλάζουν έτσι τα πράγματα»...

Ωστόσο, η «στιγμή» της χτεσινής συνέντευξης Τύπου ήταν ο ζωντανός διάλογος που είχε ο Αντ. Σαμαράκης με ένα απ' τα οχτώ παιδιά - πρώην παιδιά του δρόμου - που ήρθαν στη χώρα μας απ' τη Λατινική Αμερική για να πάρουν μέρος στον τηλεμαραθώνιο αγάπης της ΝΕΤ. Σημειώνοντας πως τα παιδιά αυτά σήμερα βρίσκονται σε προγράμματα προστασίας και επανένταξης της «Γιούνισεφ», παραθέτουμε πιστά τον διάλογο:

Α.Σ: Γιατί αναγκάστηκες να βγεις στο δρόμο;

Απάντηση: Αναγκάστηκα να βγω στο δρόμο γιατί η οικογένειά μου δεν μπορούσε να με συντηρήσει, αλλά νομίζω πως δε με αγαπούσε κιόλας...

Α.Σ: Ζούσες και με τους δύο γονείς σου;

Απάντηση: Τον πατέρα μου τον γνώρισα όταν έγινα 14 χρόνων!

Α.Σ: Τα λεφτά που έβγαζες, πού τα έδινες;

Απάντηση: Δεν τα έδινα, τα χαλούσα. Επαιρνα ναρκωτικά...

Α.Σ: Η κυβέρνηση της χώρα σου σας βοηθούσε;

Απάντηση: Μας έστελνε την αστυνομία, για να μας συλλάβει και να μας ρίξει σε μπουντρούμια...

Α.Σ: Τώρα παίρνεις ναρκωτικά;

Απάντηση: Οχι, τα έχω κόψει τελείως...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ