Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χρόνια προβλήματα ταλανίζουν τη Ζαγορά Πηλίου

Αμεση χρηματοδότηση των απαιτούμενων μελετών και έργων ζητούν με Ερώτηση από τους συναρμόδιους υπουργούς οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής και Γ. Πατάκης 

Τα πολλά και χρόνια προβλήματα σε σχέση με την ύδρευση και την άρδευση που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του ορεινού Δήμου Ζαγοράς του Πηλίου, θέτουν με Ερώτηση που απευθύνουν προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, Εσωτερικών και Γεωργίας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Γιάννης Πατάκης, ζητώντας παράλληλα την άμεση χρηματοδότηση για τη λύση τους.

Η λύση τους - τονίζουν συγκεκριμένα οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ - απαιτεί άμεση χρηματοδότηση, τόσο για τις απαιτούμενες μελέτες, όσο και για την κατασκευή των παρακάτω έργων:

  • Μελέτη για την καταγραφή όλων των πηγών που υπάρχουν στο Δήμο και χρηματοδότηση έργων καλλιέργειας αυτών.
  • Μελέτη δυναμικότητας και χρηματοδότησης για εργασίες που αφορούν τη στεγανοποίηση του ταμιευτήρα που υπάρχει στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Μακρυράχης.
  • Μελέτη - χρηματοδότηση για την κατασκευή δύο δεξαμενών άρδευσης στις θέσεις «Κατούνι» και «Καράβωμα».
  • Μελέτη - χρηματοδότηση για την κατασκευή κλειστού κυκλώματος άρδευσης με πιλοτική εφαρμογή σε συγκεκριμένη περιοχή και έκταση.
  • Επισκευή του αρδευτικού δικτύου που υπάρχει προκειμένου να αποφευχθούν οι όποιες απώλειες νερού.
  • Επίσης, είναι απαραίτητο κλιμάκιο του ΙΓΜΕ ή συναρμόδια υπηρεσία να επισκεφτεί το Δήμο Ζαγοράς προκειμένου να προχωρήσει στην καταγραφή της δυναμικότητας των πηγών ύδρευσης, άρδευσης όλων των Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου.

«Από τη λύση των παραπάνω προβλημάτων, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η ζωή και η ανάπτυξη του ορεινού Δήμου Ζαγοράς», τονίζουν τέλος οι βουλευτές του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ