Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Υπερδιπλασίασε τη δύναμή της η ΕΣΑΚ

Σημαντική αύξηση των δυνάμεών της σημείωσε η ΕΣΑΚ Δήμου Θεσσαλονίκης στις εκλογές για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του δήμου, στις οποίες η παράταξη υπερδιπλασίασε τις ψήφους της σε σχέση με τις περασμένες εκλογές, τη στιγμή που η ΠΑΣΚΕ υπέστη πραγματική καθίζηση.

Το ψηφοδέλτιο της ΕΣΑΚ πήρε 370 ψήφους (182 στις προηγούμενες εκλογές) και εξέλεξε για πρώτη φορά εκπρόσωπο στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

Στις εκλογές, που έγιναν στις 5 του Δεκέμβρη, ψήφισαν 1.701 εργαζόμενοι και από τα 1.626 έγκυρα ψηφοδέλτια πήραν: ΕΣΑΚ 370 ψήφους και 1 εκπρόσωπο στο ΥΣ. ΔΑΚΕ 1.052 ψήφους και 1 εκπρόσωπο στο ΥΣ. ΠΑΣΚΕ 204 ψήφους (από 295 που πήρε στις προηγούμενες εκλογές), κανέναν εκπρόσωπο.

Σε ανακοίνωσή της σχετικά με τα εκλογικά αποτελέσματα η ΕΣΑΚ Δήμου Θεσσαλονίκης επισημαίνει: «Σε μια περίοδο ολομέτωπης επίθεσης από κυβέρνηση-Ευρωπαϊκή Ενωση και Δήμο Θεσσαλονίκης ενάντια στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, τα αποτελέσματα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης δείχνουν ότι έχει αυξηθεί η ανησυχία των εργαζομένων και η θέλησή τους να βάλουν "φρένο" στην πολιτική που συρρικνώνει και αφαιρεί τα δικαιώματά μας...». Η ΕΣΑΚ τονίζει εξάλλου ότι θα εντείνει ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες για την ανάπτυξη του αγώνα και τη λύση των προβλημάτων.

Η ΚΟΒ Δήμου Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ σε ανακοίνωση-απάντηση στους συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ για την εκστρατεία που έχουν εξαπολύσει οι τελευταίοι ενάντια στους κομμουνιστές του δήμου, με βρισιές και κάθε είδους χαρακτηρισμούς, υπογραμμίζει: «Βρίζουν αυτούς που παλεύουν για την κατοχύρωση της δουλιάς, το σταμάτημα της ανεργίας, τα ίσα δικαιώματα στη δουλιά και στους μισθούς σε άνδρες και γυναίκες. Οι υποταγμένοι της ΠΑΣΚΕ βρίζουν αυτούς που επί ένα χρόνο προσπαθούν με τον αγώνα τους να κρατήσουν το κύρος της χώρας, όταν με την υπογραφή των αφεντικών τους οι ιμπεριαλιστές σκότωναν γυναικόπαιδα στη Γιουγκοσλαβία και παρέδιδαν τον Οτσαλάν στον τουρκικό φασισμό».

Η ανακοίνωση της ΚΟΒ του ΚΚΕ διαπιστώνει ότι οι εργαζόμενοι στο Δήμο Θεσσαλονίκης δεν παρασύρθηκαν από το υβρεολόγιο και όχι μόνο ανέδειξαν την ΕΣΑΚ σε δεύτερη δύναμη αλλά έστειλαν την ΠΑΣΚΕ στον πάτο, και καταλήγει: «Οσο κι αν προσπαθούν γκεμπελίστικα, τόσο γρηγορότερα θα τους καταλαβαίνουν οι εργαζόμενοι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ