Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Να απομακρυνθούν κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ προς τον υπουργό Μεταφορών 

Την άμεση απομάκρυνση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας από το Δήμο Περιστερίου, ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, Ορέστης Κολοζώφ και Λιάνα Κανέλλη, με Ερώτηση που απευθύνουν προς τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Το τελευταίο διάστημα - επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ - κάτοικοι και μαζικοί φορείς της συνοικίας Ανθούπολης Περιστερίου, βρίσκονται σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρόμενοι για την εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε πυκνοδομημένη περιοχή και συγκεκριμένα στην οδό Αρτοξίνου 33. Οπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, η εν λόγω κεραία βρίσκεται σε απόσταση 30 μέτρων από το χώρο στον οποίο είναι εγκαταστημένα τα γυμνάσια, τα δημοτικά και το λύκειο Ανθούπολης.

Η ανησυχία των κατοίκων εντείνεται - προσθέτουν οι βουλευτές του ΚΚΕ - μετά τη διαπίστωση ότι στην περιοχή υπάρχουν ήδη άλλες τρεις κεραίες:

α) Στο κτίριο της ΕΥΔΑΠ Περιστερίου στην οδό Θηβών.

β) Σε πολυκατοικία στην οδό Αγίου Γεωργίου.

γ) Σε κτίριο όπου στεγάζεται φροντιστήριο, δίπλα από το ΑΤ Ανθούπολης.

«Με δεδομένο ότι υπάρχουν πλήθος μελέτες οι οποίες αναφέρονται στους υψηλούς κινδύνους που απειλούν τους ανθρώπους από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες εγκαθίστανται σε πυκνοκατοικημένους χώρους, αλλά και την παράνομη τοποθέτησή τους - καταλήγουν οι τρεις βουλευτές - ερωτάται ο κ. υπουργός εάν θα προχωρήσει στην άμεση απομάκρυνσή τους από το Δήμο Περιστερίου, υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της πόλης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ