Σάββατο 16 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
Τάκης Τσιόγκας

Η δράση της ΚΟ Θεσσαλίας ήταν ο αποφασιστικός παράγοντας για την κατάκτηση της πλειοψηφίας στο ΕΚΛ.

Η πλειοψηφία στο ΕΚΛ μας δίνει τη δυνατότητα να παίρνουμε πρωτοβουλίες για όλα τα προβλήματα της κοινωνίας - παιδείας - υγείας - αγροτιάς κ.ά.

Κυρίως αυτές οι πρωτοβουλίες πρέπει να οδηγούν στο συντονισμό δράσης με τα άλλα κοινωνικά στρώματα γιατί κοινά είναι τα προβλήματα. Ιδιοι είναι αυτοί που μας εκμεταλλεύονται. Κοινός πρέπει να είναι και ο αγώνας.

Η συμπαράσταση στον αγώνα των μαθητών κάνει καθαρό σε όλους αυτούς που λένε, τι δουλιά έχει το Εργατικό Κέντρο στα σχολεία.

Το εργατικό κίνημα έχει λόγο για όλα τα προβλήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών είναι παιδιά των εργαζομένων.

Η επίμονη δουλιά μας στην εργατική τάξη έχει και τα αποτελέσματά της στο κέρδισμα νέων σωματείων, στη δημιουργία νέων όπου δεν υπήρχαν.

Ομως δεν αρκεί μόνο η αλλαγή του συσχετισμού στο συνδικαλιστικό - εργατικό κίνημα. Δεν αρκεί να παλεύουμε για τη λύση εργατικών προβλημάτων, πρέπει να ανοίγουμε δρόμους να μπει στον αγώνα η πλειοψηφία της εργατικής τάξης. Να αποκρούσουμε την επίθεση που δεχόμαστε με τις ανατροπές των εργασιακών σχέσεων σήμερα, τη διάλυση του Κοινωνικού Ασφαλιστικού Συστήματος αύριο. Είναι ανάγκη, σήμερα, να δουλέψουμε πιο συστηματικά με την παράταξη την κλαδική επιτροπή, την κομματική ομάδα.

Να προετοιμάσουμε την εργατική τάξη να καταλάβει ότι η επίθεση που δεχόμαστε είναι μακροχρόνια. Να εξηγήσουμε ότι οι σημερινές ανατροπές θα γενικευτούν ακόμα περισσότερο, γιατί το κεφάλαιο τα θέλει όλα και για πάντα. Επιδιώκει την πλήρη εδραίωσή του και ταυτόχρονα τη διάλυση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Να πείσουμε και να κερδίσουμε την πλειοψηφία των εργαζομένων στον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και των πολιτικών της εκφραστών. Να ξεσκεπάσουμε την υπονομευτική δράση των πουλημένων ηγεσιών σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Να προβάλουμε τις θέσεις και τη δράση του ΠΑΜΕ. Να εξηγήσουμε πειστικά ότι οι διαφορές μας με τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό είναι σε βασικά ζητήματα.

Τι συνδικάτα πρέπει να έχουν οι εργαζόμενοι; Εχουν ανάγκη από συνδικάτα που θα υπηρετούν τα συμφέροντά τους.

Η συσσωρευμένη εμπειρία που έχουμε στους αγώνες των εργαζομένων, μας οδηγεί στην εκτίμηση ότι δεν αρκεί μόνο το σωματείο και η εργοστασιακή επιτροπή και η επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας, όσο καλή και να είναι η παρέμβασή τους. Είναι ανάγκη να δημιουργήσουμε ΚΟΒ μέσα στα εργοστάσια από πρωτοπόρους εργάτες. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να προωθήσουμε το στόχο του Κόμματος στη δημιουργία του μετώπου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ