Σάββατο 16 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
Μιχάλης Φουνταλής

Αγωνιώ αν σε περίοδο απότομης όξυνσης της κατάστασης στη χώρα μας το Κόμμα θα μπορέσει να καθοδηγήσει το κίνημα στη σωστή κατεύθυνση ή αν το σύστημα το οδηγήσει σε μονοπάτια χωρίς κόστος γι' αυτό.

Εκτιμήσαμε στις εκλογές ότι η δυσαρέσκεια του λαού οδηγήθηκε εκεί που το θέλησε το κατεστημένο. Υπήρξαν φαινόμενα κινητοποιήσεων σε νομούς χωρίς να βρίσκονται οι κομματικές μας οργανώσεις μέσα σ' αυτές.

Τέτοιες εκτιμήσεις μας αναγκάζουν να συμπεράνουμε ότι χρειάζεται επαγρύπνηση και βελτίωση του τρόπου καθοδήγησης.

Στο κίνημα υπάρχει πλούσια αρνητική πείρα από κινήματα που χάθηκαν, γιατί δεν υπήρξαν κόμματα ικανά να τα καθοδηγήσουν.

Επιδιώκουμε σύγκρουση με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, αλλά χρειαζόμαστε και σύγκρουση με τις αδυναμίες μας. Καθήκοντα μπαίνουν απ' όλα τα όργανα, αλλά πολλές φορές χωρίς συγκεκριμένες χρεώσεις και ελέγχους.

Η δουλιά βγαίνει από λίγους συντρόφους, χωρίς τη μαζική δράση της οργάνωσης και όλων των στελεχών.

Αυτό το στιλ καθοδήγησης και δράσης δε βοηθά στην κριτική - αυτοκριτική, αλλά ούτε και στον καταλογισμό ευθυνών για παραλείψεις. Αυτοκριτικά αρκούμαστε στο «κάναμε πολλά, ενώ θα μπορούσαμε περισσότερα» - υποσχόμαστε βελτίωση για το μέλλον.

Με τη βοήθεια της ΚΕ χρειάζεται να υπάρξουν σ' όλα τα όργανα συγκεκριμένες αποφάσεις, χρεώσεις και έλεγχοι, οπότε θα υπάρξει πλέον γόνιμη κριτική, βοήθεια, αλλά και ανάδειξη νέων στελεχών, των πιο συνεπών και ικανών μέσα απ' τη δράση.

Οπου σε περιπτώσεις παραβιάσεων έγκαιρα πήραμε καταστατικά μέτρα διαπαιδαγωγικού χαρακτήρα, οι οργανώσεις βελτιώθηκαν. Οπου αργήσαμε ή δεν πήραμε τέτοια μέτρα, τα προβλήματα οξύνθηκαν.

Επείγον ζήτημα για τη νέα ΚΕ το πρόβλημα της αφομοίωσης των νέων μελών της ΚΝΕ, που αυξάνει αλματωδώς την αριθμητική της δύναμη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ