Σάββατο 16 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δεν αφορά την κυβέρνηση το κόμμα Αβραμόπουλου...

Συντονισμένη κυβερνητική προσπάθεια να παρουσιαστεί η ίδρυση του νέου κόμματος του Δ. Αβραμόπουλου «ως οικογενειακή υπόθεση της ΝΔ», μπήκε σε λειτουργία από χτες. Συγκεκριμένα, για τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος η κίνηση του δημάρχου είναι υπόθεση που αφορά την κεντροδεξιά παράταξη, αφού ο ίδιος είναι «γνήσιο τέκνο της», όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση τού χτεσινού Υπουργικού Συμβουλίου, σχολιάζοντας την κίνηση του Δ. Αβραμόπουλου, κάλεσε του υπουργούς της κυβέρνησής του να συνεχίσουν τη δουλιά τους και όπως φέρεται ότι είπε «να μη ρίχνουν νερό στο μύλο του Αβραμόπουλου». Πάντως, τα στελέχη της κυβέρνησης, φαίνεται να μην ανησυχούν για τυχόν κινήσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ προς το κόμμα του Δ. Αβραμόπουλου. Μάλιστα, με δηλώσεις τους σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς καθ' όλη τη διάρκεια της χτεσινής μέρας εξέφραζαν τη βεβαιότητά τους ότι η κίνηση του Δ. Αβραμόπουλο, θα κάνει ζημιά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δεν μπορεί να δημιουργήσει μεγάλο θέμα στο ΠΑΣΟΚ. Ενώ δεν ήταν λίγα εκείνα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που έκαναν λόγο για «φαινόμενο» που δεν μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για γενικότερες αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό του τόπου.

«Ο κ. Αβραμόπουλος δεν έχει γεννηθεί με παρθενογένεση. Δεν είναι ηλιογέννητος. Εχει μια παρουσία στη δημόσια ζωή», δήλωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτης στο ραδιόφωνο του «ΣΚΑΪ 100,4» και πρόσθεσε ότι «το ιδεολογικό και πολιτικό του στίγμα ήταν ταυτισμένο για πολλά χρόνια με τη ΝΔ, την οποία υπηρέτησε. Γι' αυτό παρουσιάζεται ως οικογενειακή υπόθεση της ΝΔ και ευρύτερα της συντηρητικής παράταξης».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου, ο οποίος είπε: «Ενα κόμμα γεννιέται μέσα από τη συντηρητική παράταξη. Το ΠΑΣΟΚ έχει αποδείξει στην ιστορική του διαδρομή ότι μπορεί να ανανεώνεται, να προσαρμόζεται στις εξελίξεις και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στις επιθυμίες των πολιτών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ