Σάββατο 16 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
Βασίλης Κολοβός

Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες

Μεταφέρω θερμό αγωνιστικό συντροφικό χαιρετισμό των εργατών του πολιτισμού στους καλεσμένους μας και στο συνέδριο, που διεξάγεται μέσα σε γενικευμένο, αρνητικό κλίμα, με άριστα μεθοδευμένη αποσιώπηση, και σε θέση μάχης όλοι οι μηχανισμοί (ΜΜΕ, μυστικές υπηρεσίες, διάφορα κέντρα, παλαιότεροι και νεότεροι φραξιονιστές του κινήματος), έτοιμοι να μας πυροβολήσουν, να πυροβολήσουν την ιστορία του Κόμματος, την προοπτική του, την αποκατάσταση της αξιοπιστίας του, την ακτινοβολία και επίδρασή του στην κοινωνία.

Ο κόσμος αλλάζει ερήμην των λαών. Ο καινούριος κόσμος που θέλουν είναι κόσμος της αγοράς που κατασκευάζουν τα ΜΜΕ και οι μηχανισμοί επιβολής της εφιαλτικής νέας τάξης πραγμάτων. Μοιραία, ο άνθρωπος ο δικός τους θα είναι ένα άβουλο ον, ενταγμένο στη λογική της εμπορευματοποίησης όλων των ανθρώπινων αξιών, στα πλαίσια της μαζικής κουλτούρας του ιμπεριαλισμού. Χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ και τους μηχανισμούς για να προβάλλουν ό,τι πιο χυδαίο παράγουν, εξοντώνοντας τους λαούς, πολλαπλασιάζοντας τα κέρδη τους.

Η φτώχεια, η μιζέρια, τα σκουπίδια του πολιτισμού, η ισοπέδωση των παραδόσεων, η χρήση της τέχνης σαν εμπόρευμα και προπαγανδιστικό εργαλείο, είναι τα χαρακτηριστικά μιας άθλιας πραγματικότητας που βιώνουμε.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, κάποιοι καλλιτέχνες αντιστέκονται, κάποιοι ενσωματώνονται. Οι κομματικές δυνάμεις δίνουν τη μάχη να προσανατολίσουν την αντίσταση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και την εμπορευματοποίηση. Στο διάστημα αυτό, κερδίσαμε νέες θέσεις στο συνδικαλιστικό κίνημα των καλλιτεχνών, δείγμα η αύξηση των δυνάμεών μας στην ΠΟΘΑ (7 στους 11), απέναντι στη συσπείρωση (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΝ Ανεξάρτητοι).

Στόχος της νέας ΚΕ να είναι: Η σωστή λειτουργία των ΚΟΒ - Η κομματική πειθαρχία - Η ιδεολογική αδιαλλαξία - Ο δημοκρατικός συγκεντρωτισμός - Το Μέτωπο - Το ιδεολογικό μέτωπο - Οι στρατολογίες.

Σήμερα επιβάλλεται περισσότερο ίσως από κάθε άλλη ιστορική περίοδο νομιμότητας του Κόμματος να βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ